Դդումը` թթվասերով և սխտորով
28.11.2014
Ներկայացնում ենք բաղադրատոմս` դդումը` թթվասերով և սխտորով: Այս ուտեստը կարելի է մատուցել ինչպես առանձին, այնպես էլ` մսի կամ թռչնամսի զուգակցությամբ:
Անհրաժեշտ են.
400գ դդում, 4 պճեղ սխտոր, 1/2 կապ մաղադանոս, 150մլ 20%-անոց թթվասեր, հունական ընկույզ, աղ, սև աղացած պղպեղ, ձեթ:
Պատրաստման եղանակը
Դդումը մաքրեք և կտրատեք մեծ կտորներով:
Թավայի մեջ տաքացրեք ձեթը և դդումի կտորները տապակեք բոլոր կողմերից:
Մաղադանոսը կտրատեք մանր, մաքրեք սխտորը:
Խառնեք թթվասերը, մաղադանոսը, ճզմիչով անցկացրած սխտորը, աղը, պղպեղը:
Ստացված խառնուրդը լցրեք թավայի մեջ` դդումի հետ միասին:
Խառնեք և ցածր կրակի վրա փակ կափարիչով եփեք 15 րոպե: Դդումի կտորները պետք դառնան փափուկ, սակայն ամբողջական մնան:
Ընկույզը խոշոր կտրատեք:
Եփված դդումը թավայից լցրեք ափսեի մեջ, վրան ավելացրեք կտրատված ընկույզը: Մատուցեք տաք վիճակում: Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 11157 անգամ
Читать на русском
|