Աղի բլիթներ` դդումից
13.10.2014
Պատրաստված բլիթները ստացվում են խրթխրթան, սակայն հաճելի ամրությամբ` ի հաշիվ դդմի մանրաթելերի: Կատարյալ աղանդեր է:
Անհրաժեշտ աղադրիչները.
դդում` 700 գ ցորենի այլուր` 300 գ աղ` 1 թեյի գդալ աղացած սև պղպեղ` 3 գ ձեթ` 2 ճաշի գդալ:
Պատրաստման եղանակը 1 ժամ 20 րոպե
1. Դդումը (մոտավորապես միջին դդմի մեկ քառորդ մասը) կտրատում ենք միջին չափի կտորների: Կարևոր է, որ յուրաքանչյուր կտորի վրա պահպանվի կեղևը: Վերջինս պետք է նրա համար, որպեսզի դդմի կտորը ջեռոցի մեջ դրվի հենց դրա վրա և ոչ` փափուկ մասով: Հակառակ դեպքում հյութը դուրս կգա, իսկ դդումը կվառվի: Դդումի կտորները 180–200 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ պահում ենք 30 րոպե:
2. Մոտավորապես նշված ժամանակից հետո դդումն իր մասին կհիշեցնի հաճելի բույրով. այն դուրս ենք բերում ջեռոցից և թողնում, որ սառչի: Դրանից հետո կտորները մաքրում ենք կեղևից ու դնում մեծ տարրայի մեջ: Անյուհետև դդումը ձեռքերով ճզմում ենք (կարելի է նաև պատառաքաղով): Եթե դդումը շատ հյուրեղ է, ապա ավելորդ հյուրը կարելի է թափել: Ստացված զանգվածի վրա ավելացնում ենք աղ, սև պղպեղ, ձեթ, ալյուր և ձեռքերով խառնում: Ստացվում է միջին մածուծիկության խմոր:
3. Պատառաքաղով վերցնում ենք ոչ մեծ չափաբաժիններ և դնում թխոցի վրա, ծածկում թխվածքային թղթով, հարթեցնում ենք, որպեսզի ստանանք բավականին բարակ շերտեր:
4. Դնում ենք լավ տաքացրած ջեռոցի մեջ և 20-25 րոպեեփում 180 աստիճանի տակ: Հաճելի վայելում:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 7553 անգամ
Читать на русском
|