Խնձորով ապուր. դիետիկ է և օգտակար
25.03.2014
Խնձորը շատ-շատերի սիրած միրգն է: Ոչ միայն միրգը, այլև նրանից պատրաստված հյութերն են շատ օգտակար ու համեղ: Ladynews.am-ը Ձեզ է առաջարկում նաև խնձորից ապուր պատրաստել. այն նաև շատ դիետիկ է:
Անհրաժեշտ են՝
խնձոր՝ 250 գրամ,
շաքարավազ՝ 150 գրամ,
կիտրոն՝ 1 հատ,
ձվի դեղնուց՝ 1 հատ,
դարչին՝ ըստ ճաշակի:
Պատրաստման եղանակը.
Լվացած և մաքրած խնձորից հեռացրեք սերմերը և բաժանեք ութ մասի: Լցրեք կաթսայի մեջ՝ վրան ավելացնելով դարչինն ու կիտրոնի կեղևը: Այնուհետև վրան լցրեք 0,5 լիտր ջուր՝ թողնելով՝ եփվի մինչև խնձորի փափկելը:
Դրանից հետո վրան ավելացրեք շաքարավազն ու կիտրոնի հյութն՝ ըստ ճաշակի, ինչպես նաև 1լիտր ջուր: Վերցրեք կրակի վրայից, սառեցրեք, վրան ավելացրեք հարած ձվի դեղնուցը: Մատուցեք բաժակներով:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 7330 անգամ
Читать на русском
|