Ամանորյա աղցան «Արքայախնձոր»
20.12.2013
Ավանդական ուտեստներն արդեն քչերին կարող են զարմացնել իրենց յուրօրինակությամբ: Ladynews.am-ն առաջարկում է փորձել նոր ու շատ համեղ աղցան, որը կդառնա ձեր ամանորյա սեղանի «զարդը»:
Ամհրաժեշտ են.
կարտոֆիլ՝ 350-400 գր,
խոզապուխտ՝ 200 գր,
արքայախնձոր՝ 150-200 գր,
եփված ձու՝ 5 հատ,
փոքրիկ սոխ՝ 1 հատ,
խնձոր՝ 1 հատ,
1 հատ կիտրոնի հյութ,
մայոնեզ,
աղ,
աղացած թարմ պղպեղ,
սոխ, ընկույզ՝ ձևավորման համար,
Պատրաստման եղանակը.
Մաքրեք կարտոֆիլը, անցկացրեք խոշոր քերիչով, մաքրեք նաև ձուն և կտրատեք, բարակ շերտով կտրատեք նաև խոզապուխտը: Կարող եք խոզապուխտը փոխարինել ապխտած հավի մսով: Սոխը մաքրեք և մանր կտրատեք: Արքայախնձորը ևս մաքրեք և կտրատեք մանր քառակուսիների, նույն կերպ կտրատեք նաև խնձորը՝ վրան լցնելով կիտրոնի հյութը:
Աղցանի համար վերցրեք ձվաձև ափսե և հերթով մեջը լցրեք վերոնշյալ մթերքները:
1 շերտ. Լցրեք կարտոֆիլի կեսը, աղ, պղպեղ ու մայոնեզ:
2 շերտ. Վրան ավելացրեք սոխի կեսը, աղ, պղպեղ:
3 շերտ. Հետո լցրեք խոզապուխտի կեսը՝ մայոնեզով:
4 շերտ. Լցրեք խնձորի մի մասը:
5 շերտ. Ձվի կեսը, աղ, պղպեղ, մայոնեզ:
6 շերտ. Արքայախնձորի կեսը:
7 շերտ. Կարտոֆիլի մնացած մասը՝ աղով, պղպեղով, մայոնեզով:
8 շերտ. Սոխի երկրորդ կեսը՝ աղի և պղպեղի հետ:
9 շերտ. Խոզապուխտի կեսը՝ մայոնեզով:
10 շերտ. Լցրեք խնձորի մնացած մասը:
11 շերտ. Արքայախնձորի մնացած կեսը:
12 շերտ. Ձվի մնացած կեսը՝ աղով, պղպեղով, մայոնեզով:
Վերջոմ աղցանը ձևավորեք ընկույզով ու կանաչ սոխով: Մինչև մատուցելը Դրեք սառնարանը:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 17384 անգամ
Читать на русском
|