Աղցան՝ «Փղիկները կանաչ դաշտում»
22.02.2012
Մի լավ կզվարճացնեք Ձեր փոքրիկներին, եթե առավոտյան սառնարանից դուրս բերեք այս փղիկներին:
«Փղիկները կանաչ դաշտում» աղցանը պատրաստելու համար՝
1. Վերցնում ենք փոքր չափսի ոչ յուղային բժշկական երշիկներ: Հանում ենք թաղանթը, եւ մի ծայրից կտրում բարակ շերտով: Նույն ծայրից կտրում ենք եւս մեկ «շրջանակ»՝ «փղիկի» ականջների համար: Առանձնացված շերտերն անմիջապես փաթաթեք պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ, որ գույնը չփոխեն, մինչեւ ստանաք աղցանը...
2. Գդալով «մաքրում» ենք երշիկի ներսը՝ թոնելով 1-1,5 սանտիմետր հաստությամբ պատեր:
3. Երշիկի կտորները մանրացնում ենք, խառնում կանաչ ոլոռ, եփած, մանր կտրատած գազար, ավելացնում ենք հավի արգանակ, որի մեջ դոնդող է լցված: Սա էլ մեր սոուսը: Բայց կարող եք սոուս ստանալ նաեւ Ձեր ճաշակով:
4. Երշիկները տեղավորեք հարմար տարաների մեջ եւ լցրեք նրանց մեջ սոուսը...
5. Վերադարձրեք նրանց հեռացված «պոչիկները» եւ նույն դիքով տեղափոխեք սառնարան: Նրանք այնտեղ պետք է մնան մի քանի ժամ՝ մինչեւ դոնդողը սառչի, եւ այլեւս վտանգ չլինի, որ ապագա «փղիկի» մարմինը կմասնատվի:
6. Հանում ենք սառնարանից սառած եւ նկատելիորեն ծանրացած երշիկները, բարակ սայրով դանակով կտրվածքներ անում համաչափորեն այնպես, որ երբ նրանց մեջ տեղավորենք նախապես առանձնացված շերտերը՝ «ականջները», գլուխ ստացվի:
7. «Աչքեր» կարող են դառնալ սեւ պղպեղի հատիկները, երշիկի մի կտոր շերտ կարող է «կնճիթ» դառնալ, իսկ «ոտքերը» թող լինեն նրբերշիկներ... «Փղիկներին» տեղավորեք կանաչեղենից ստացված «դաշտում»:
8. Հավատացեք, որ սա ոչ միայն էսթետիկ, այլեւ բավականին համեղ աղցան է: Բարի ախորժակ:
Դիտվել է 5198 անգամ
|