Պանրով կարկանդակ
28.09.2012
Այս կարկանդակը հիանալի լրացում է առաջին ուտեստին: Շատ հեշտ է պատրաստվում, ունի նուրբ համ և հիանալի բույր:
Անհրաժեշտ է'
ձու' 2 հատ, կեֆիր' 1 բաժակ, ալյուր' 1 բաժակ, նրբերշիկ, խոզապուխտ կամ երշիկ' 200 գ, չոր պանիր՝ 250 գ, սոդա' 0.5 թ. գդալ, աղ' 0.5 թ. գդալ, կանաչի:
Պատրաստման եղանակը.
Ձուն հարում ենք, ավելացնում աղը: Սոդան լցնում ենք կեֆիրի մեջ, խառնում և թողնում մի քանի րոպե: Այնուհետև այն ավելացնում եք հարած ձի վրա: Ավելացմում եք ալյուրն ու լավ խառնում: Կտրատում ենք խոզապուխտը, նրբերշիկը կամ երշիկը: Պանիրը քերում ենք խոշոր անցքերով քերիչով, մանր կտրատում ենք կանաչին: Այս ամենը ավելացնում ենք խմորի վրա և խառնում: Ստվարաթղթի վրա կարագ քսեք, դրեք թավայի մեջ: Վրան շաղ տվեք չորահացի փշուրներ: Լցրեք խմորը վրան և գդալով հարթեցրեք: Զանգվածը դնում ենք արդեն 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ և թողնում 25 րոպե: Կարկանդակը պետք է թեթև կարմրի: Պանրով կարկանդակը պատրաստ է, կարող եք վայելել: Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 8228 անգամ
|