Ամառային շերտավոր տորթ՝ սերուցքով եւ հաղարջով
16.07.2012
Երբ սիրտդ շատ համեղ բան է ուզում, դու հաստատ շտապում ես թերթել քո իմացած բոլոր բաղադրատոմսերը… LN-ը կփորձի համալրել դրանց շարքը եւս մեկով: Այս անգամ պատրաստելու ենք թեթև ամառային շերտավոր տորթ, որը պարզապես հալչում է բերանում:
Անհրաժեշտ է'
դառը շոկոլադ' 35 գ, սերուցքային կարագ' 50 գ, ձու' 1 հատ, շաքարավազ' 2 ճ. գդալ, փխրեցուցիչ' 0.5 թ. գդալ, ալյուր' 2 ճ. գդալ, մուրաբայի օշարակ' 4 ճ. գդալ, ռոմ կամ կոնյակ' 2ճ. գդալ, սև հաղարջ' 350 գ, սերուցք' 250 գ, շաքարավազ' 100 գ, ժելատին:
Սերուցքային-շոկոլադե դոնդողի համար՝
սերուցք' 250 գ, սպիտակ շոկոլադ' 200 գ, վանիլ, ժելատին' 15 գ:
Պատրաստման եղանակը.
Առանձին բաժակի մեջ լցրեք 100 մլ սերուցք: 15 գ ժելատինը խառնեք այս առանձնացված սերուցքի հետ: Տաքացրեք գոլորշու վրա այնքան, մինչև ամբողջովին լուծվի: Ստացված խառնուրդը բաժանեք երկու մասի:
Գոլորշու վրա տաքացրեք կարագը և շոկոլադը:
Ձուն հարեք շաքարավազի հետ: Չդադարեցնելով հարելը' ավելացրեք շոկոլադե խառնուրդը: Ալյուրն ու փխրեցուցիչը լավ խառնեք իրար հետ և ավելացրեք ստացված խառնուրդին:
Կլոր ապակե տարայի մեջ դրեք ստվարաթուղթ և լցրեք ստացված խմորը տարայի մեջ:
Թխեք թխվածքաբլիթը միկրոալիքային վառարանում' 1000 Վտ 3.5 րոպեում հզորության վրա: Անջատելուց հետո թողեք թխվածքը 5 րոպե ներսում, հետո միայն հանեք:
Սև հաղարջը հարեք բլենդերում շաքարավազի և մնացած սերուցքի հետ: Զանգվածն անցկացրեք քամիչով, որպեսզի հատիկները չընկնեն դոնդողի մեջ: Այս խառնուրդին ավելացրեք ժելատինով լուծույթը, հարեք:
Մեծ տարայի մեջ փռեք ստվարաթուղթ և դրեք նրա վրա արդեն սառած թխվածքը: Ջրեք այն ռոմով կամ կոնյակով և մուրաբայի օշարակով: Վրան լցրեք սև հաղարջով ժելեի ½ մասը, թողեք՝ սառչի, այնուհետև լցրեք սերուցքային ժելեի ½ մասը:
Շերտերը կրկնեք այնքան, որքան կհերիքի: Դրեք սառնարանում մոտ 2 ժամով:
Կարող եք մատուցել շերտավոր սերուցքահաղարջային տորթը: Բարի ախորժակ: Դիտվել է 13397 անգամ
|