Ո°վ չի սիրում թխվածքաբլիթից և կակաոյից պատրաստված շոկոլադե ռուլետներ: Այն շատ հեշտ է պատրաստվում. կարագ, թխվածքաբլիթ, կակաո, և նրբահամ աղանդերը պատրաստ է: Մնացածը կարող եք ինքներդ որոշել ըստ ճաշակի: Կակաոյին կարող եք ավելացնել նաև բոված նուշ' յուրահատուկ համ տալու համար: Հնարավոր է նաև փորձել մարմելադով, մաշմելոուով կամ զեֆիրով: Այս աղանդերի ծագումը հայտնի չէ, բայց նման բաղադրատոմս եղել է իտալական բարձրաճաշակ բաղադրատոմսերի մի գրքում՝ «Շոկոլադե սալյամի» անվանումով:
Բաղադրիչները'
չոր, կիսաքաղցր թխվածքաբլիթներ՝ 2-2.5 տուփ կամ 250 գ մի բուռ բոված նուշ կարագ՝ 150-200 գ 1-2 ձու 3-4 ճաշի գտալ կակաոյի փոշի 1 բաժակ շաքարավազ՝ 200-250 գ 1 գավաթ կոնյակ (ցանկալի է, բայց ոչ պարտադիր)
Տաքացնում եք թավան, լցնում մի քանի բուռ նուշ ու անընդհատ խառնում, որ չվառվի: Որոշ ժամանակ անց անջատում եք գազօջախը ու էլի խառնում բովվող նուշը: Հետո թողնում ենք սենյակային պայմաններում' հովանալու: Կարագը հալեցնում եք թույլ կրակի վրա, ավելացնում շաքարավազը, ձուն' չդադարեցնելով խառնելը: Երբ դառնում է համասեռ զանգված, լցնում եք կակաոն:Ստացվում է հալեցրած շոկոլադի թանձրության շագանակագույն զանգված: Կարևոր է, որ շաքարավազը լավ լուծվի ատամների տակ չխրթխրթալու համար: Այնուհետև աղում եք բոված նուշը և խառնում շոկոլադե զանգվածին: Թխվածքաբլիթի առաջին տուփը փոշիացնում եք և ավելացնում շոկոլադին, հետո լցնում ենք կոնյակ և լավ խառնում: Թխվածքաբլիթի երկրորդ տուփը ավելացնում ենք առանց մանրացնելու, որպեսզի մնան փոքրիկ կտորներ շոկոլադե երշիկում և կատարեն «յուղային կետիկների» դեր: Եթե թխվածքաբլիթը բավարար չէ, ապա ավելացրեք երրորդ տուփը: Երբ ստացվի պինդ զանգված, այն տարածեք նախօրոք յուղած թղթի վրա և ոլորելով տվեք երշիկի տեսք: Փաթաթեք թղթով և դրեք սառնարանում մի քանի ժամ: Հանելով այնտեղից' կտրտեք ինչպես երշիկը և վայելեք թեյի, սուրճի կամ կաթի հետ:
«Եվրատեսիլ 2024»-ում Հայաստանի պատվիրակ «Լադանիվա»-ն ելույթ կունենա մրցույթի երկրորդ կիսաեզրափակիչում` 8-րդ համարի ներքո: Մրցույթը տեղի կունենա մայիսի 7-ին, 9-ին և 11-ին Շվեդիայի Մալմյոյում: