Շոկոլադով և ընկույզով տորթ (առանց ալյուրի)
01.06.2012
Այս տորթն օրիգինալ է նրանով, որ չի պարունակում ալյուր: Հիանալի համ ունի և կարելի է փորձել պաղպաղակի կամ թեյի հետ:
Հարկավոր է'
դառը շոկոլադ՝ 250 գրամ, ընկույզ՝ 150 գրամ, նուշ՝ 150 գրամ, թփակաղին (պնդուկ)՝ 150 գրամ, կարագ՝ 150 գրամ, շաքարավազ՝ 150 գրամ, հավկիթ՝ 7 հատ:
Առանձնացնել սպիտակուցը դեղնուցից և հարել այնքան, որ փրփուր դառնա: Դեղնուցները հարել հալած կարագի հետ՝ մեկ առ մեկ ավելացնելով:

Շոկոլադն ու ընկուզեղենը մանրացնել և ավելացնել կարագով զանգվածին:


Ստացված զանգվածը ավելացնել սպիտակուցային փրփուրին և գդալի օգնությամբ ներքևից վերև զգուշությամբ խառնել:

Տաքացնել ջեռոցը 180 աստիճան, թավայի մեջ յուղաթուղթ փռել, զանգվածը լցնել մեջը: Իջեցնել ջերմաստիճանը 160 և թխել 30-40 րոպե:

Հանելուց հետո վրան լցնել հալած շոկոլադ և զարդարել ըստ ճաշակի, այս դեպքում՝ ընկույզով: Կարող եք նաև շոկոլադի քերուկով:
Բարի վայելում: Դիտվել է 11183 անգամ
|