Рус. Հայ.
ՕԳՏԱԿԱՐ ԽՈՐՀՈՒՐԴՆԵՐ

9 ամենօրյա քայլեր, որոնք մենք սխալ ենք անում

30.03.2023

Յուրաքանչյուր օր բաղկացած է հսկայական քանակությամբ տարբեր գործողություններից՝ օգտակար և ոչ շատ, անհրաժեշտ և անօգուտ: Առօրյա կյանքում շատ մանրուքներ մեզ համար վերածվում են, մեծ մասամբ, ծեսի նման մի բանի: Այս ամենի հետ մեկտեղ, ըստ գիտնականների և փորձագետների, շատերը բացարձակապես սխալ են անում, թվում է, բոլորովին պարզ և չնչին բաներ, դրանով իսկ գործողության օգտակար ազդեցությունը գործնականում հասցնելով զրոյի:


1. Առավոտյան սուրճ

Յուրաքանչյուր մարդու օրգանիզմն անհատական է: Մեզանից յուրաքանչյուրն ունի 24-ժամյա ցիկլ, որը տարբեր կերպ է աշխատում: Այնուամենայնիվ, կորտիզոլ կոչվող հորմոնը ձեզ արթուն է պահում: Արտադրվում է առավոտյան 8-ից 9-ը։ Այսպիսով, առավոտյան սուրճ խմելու ցանկացած փորձ իրականում անօգուտ է արագ արթնացման առումով։

600x400

Թարմ ըմպելիքն օգտագործելու լավագույն ժամանակը ժամը 9:30-ից հետո է, երբ կորտիզոլը դադարում է մեծ քանակով արտադրվել: Խորհուրդ լի տրվում նաև սուրճ խմել ժամը 17-ից հետո։

2. Ձվերը սառը ջրի մեջ դնելը

600x400

Ոմանք եփելուց առաջ համառորեն ձվերը դնում են սառը ջրի մեջ՝ սխալմամբ կարծելով, որ դա կբարելավի պատրաստման հետագա գործընթացը։ Իրականում նման գործողությունը բացարձակապես անօգուտ է։ Փաստորեն, ձվերը սառը ջրի մեջ դնելը պետք է լինի անմիջապես եռացող ջրից հանելուց հետո։ Սա կնպաստի ձվի արագ կեղևմանը։

3. Լվանալու սպունգը ցանկացած տեղում թողենելը

600x400

Տնային տնտեսուհիների մեծամասնությունը, սպասք կամ սանտեխնիկա լվանալիս, սովոր է լվացող սպունգը թողնել որոշակի տեղում: Որպես կանոն, այդ վայրը գտնվում է լվացարանի անկյունում։ Այս մոտեցումը սկզբունքորեն սխալ է, քանի որ ցանկացած սպունգ իդեալական միջավայր է բակտերիաների համար: Լվանալու սպունգը ճիշտ կլինի թողնել չոր տեղում՝ խոնավությունից հեռու։

4. Կարագը դանակով կտրատել

600x400

Սառը կարագը սուր դանակով կտրելը վատ մտահղացում է։ Յուրաքանչյուր ոք, ով գոնե մեկ անգամ իր համար սենդվիչ է պատրաստել, հիանալի գիտի, որ կարագը սկսում է կոտրտվել և փշրվել։ Եթե ցանկանում եք իսկապես հարթ և գեղեցիկ կտրատել, ապա ավելի լավ է օգտագործել բանջարեղենի և մրգերի կեղևահանման գործիքներ կամ ձեռք բերել հատուկ կարագի դանակ: Միայն թվարկված գործիքներն են ի վիճակի դուրս բերել գեղեցիկ և ամբողջական շերտեր, որոնք նույնիսկ պետք չէ քսել։

5. Մատներով բացել ծորակը

600x400

Մատների մաշկի հատուկ ձևի պատճառով բակտերիաներն այնտեղ գոյատևում են շատ ավելի հարմարավետ և երկար: Հաշվի առնելով ներկայիս բարդ համաճարակաբանական իրավիճակը՝ շատ փորձագետներ խորհուրդ են տալիս ծորակի փականը բացել դաստակով: Այսպիսով, ձեր մատների վրա ավելի քիչ բակտերիաներ կհայտնվեն: Բացի այդ, փականը ինքնին կմնա մաքուր: Ընդհանուր առմամբ, արժե պարբերաբար մաքրել տան բոլոր սանտեխնիկան՝ օգտագործելով հատուկ քիմիական նյութեր:

6. Լիցքավորիչի գլխիկը մաքրելը Մի մաքրեք պորտը

600x400

Սմարթֆոնների օգտատերերի մեծ մասը նույնիսկ չի մտածում այնպիսի հարցի մասին, ինչպիսին է լիցքավորիչի գլխիկը մաքրելու անհրաժեշտությունն է: Դուք չեք կարող պարզապես վերցնել և տեղադրել մալուխը: Խստորեն խորհուրդ է տրվում ստուգել գլխիկի վրա փոշու, կեղտի և այլ օտար առարկաների առկայությունը: Վերոհիշյալները դանդաղեցնում են մարտկոցը լիցքավորելու ընթացակարգը և, նույնիսկ, կարող է հանգեցնել շատ ավելի տխուր հետևանքների, քան մի քանի ժամ լիցքավորելը:

7. Վարագույրների չմաքրելը

600x400

Վարագույրները հարկավոր է պարբերաբար լվացվեն կամ առնվազն մաքրվեն խոզանակով կամ փոշեկուլով (սահմանված ցածր հզորությամբ): Դա պայմանավորված է նրանով, որ ցանկացած վարագույր հիանալի հավաքում է փոշին՝ այդպիսով դառնալով բակտերիաների բազմացման հիմք: Որոշ տանատերեր, ովքեր երկար ժամանակ չեն լվանում իրենց վարագույրները, հաճախ զարմանում են, որ դրանց գույնն իրականում փոխվել է:

8. Միսն անմիջապես եփելուց հետո ուտելը

600x400

Ինչ վերաբերում է խորոված կամ տապակած մսին, ապա դժվար է հաղթահարել գայթակղությունը և թույլ տալ, որ համեղ ուտեստը գոնե մեկ րոպե հանգստանա։ Մեծ է գայթակղությունն անմիջապես վայելել հյութալի քյաբաբը, տապակած կողերը կամ գրիլ հավը: Տաք ուտեստներն ունեն իրենց հմայքը։ Սակայն իրականում արժե թույլ տալ, որ միսը եփելուց հետո «հանգստանա» 5-20 րոպե։ Սա զգալիորեն կբարելավի ուտեստի համային հատկությունները:

9. Հակաբակտերիալ օճառի կիրառում

600x400

Չկա միանշանակ ապացույց, որ հակաբակտերիալ օճառն ավելի լավ է ախտահանում ձեռքերը (և մնացած ամեն ինչ), քան սովորական օճառը: Այնպես որ այն մարդիկ, ովքեր օգտագործում են հիգիենայի մասնագիտացված պարագաներ, ամենայն հավանականությամբ, գերավճարում են: Ճշմարտությունն այն է, որ ցանկացած օճառ ընդհանրապես չի սպանում միկրոօրգանիզմները, այլ պարզապես նպաստում է մաշկից ջրով դրանց ավելի լավ լվացմանը։

Աղբյուր` LADYNEWS.am

Դիտվել է 3710 անգամ

Читать на русском

ՄԵԿՆԱԲԱՆԵԼ

Ձեր անունը: *
Ձեր էլ. հասցեն: *
Մեկնաբանությունը: *

Չափազանց վաղ. ինչու են որոշ մարդկանց մազերը ճերմակում 18 տարեկանից

09.04.2025
Մելանինն այն պիգմենտն է, որից բաղկացած են մարդու մազերը: Երբ այն օրգանիզմում դադարում է արտադրվել, մազերը կորցնում են գույնը և դառնում թափանցիկ, այսինքն՝ ճերմակ։

Ինչպես տունը լցնել հաճելի բուրմունքով. 3 արդյունավետ տարբերակ

27.03.2025
Տան հոտերն անտեսանելի մոգություն են, որոնք ստեղծում են հարմարավետություն, ազդում տրամադրության վրա և տարածքը դարձնում իսկապես ձերը:

Ինչպես երկարացնել կանացի գուլպաների կյանքը. փորձարկված խորհուրդներ

05.03.2025
Սառեցնելը, խոնավացնելը և լաքով վերանորոգելն ապացուցված մեթոդներ են, որենք կօգնեն երկարացնել բարակ նեյլոնե գուլպաների կյանքը:

Ինչպես ազատվել աչքերի տակի պարկերից. շտապ օգնության ընթացակարգեր

07.02.2025
Անքուն գիշերից կամ բուռն խնջույքից հետո դուք պետք է հնարավորինս արագ կարգի բերեք ձեզ: Առաջին բանը, որը ցույց է տալիս հոգնածությունը, աչքերի տակ առաջացած պարկերն են։

Ինչից են նրանք վախենում. կենդանակերպի յուրաքանչյուր նշանի գաղտնի վախերը

31.01.2025
Մենք բոլորս էլ բախվում ենք տագնապների, և դրանց էությունը հասկանալն ու դրանց հետ աշխատելը միայն մեզ ավելի ուժեղ և ներդաշնակ է դարձնում: Այս առումով աստղերը ձեզ կարող են ուղղություն ցույց տալ:

Ինչ հագնել գալիք Նոր տարին դիմավորելիս և ինչպես որսալ հաջողությանը

12.12.2024
Նորաոճ և գեղեցիկ. սա հենց այն հանդերձանքն է, որը խորհուրդ է տրվում ընտրել 2025 թվականի Ամանորի համար:

Բաժնի բոլոր նյութերը

ՄԵԿ ՏՈՂՈՎ
22-04-2025 10:55
Սննդաբանները նշել են այն սնունդը, որը վտանգավոր է ուտել դատարկ ստամոքսին: Սուրճը, ըստ գիտնականների, խթանում է ստամոքսում թթվի ավելացումը և գրգռում է ստամոքսի լորձաթաղանթը, որն առաջացնում է սրտխառնոց և այրոց: Նշվում է, որ օրգանիզմը մեծ էներգիա է ծախսում միսը, ինչպես նաև ցանկացած կենդանական սպիտակուց մարսելու վրա: Հացաբուլկեղեն և ալյուրով պատրաստված ուտելիքներ նույնպես խորհուրդ չի տրվում ուտել դատարկ ստամոքսին: Սննդաբաններն այս սնունդն անվանում են «ճարպակալման ուղիղ ուղի»: Դա կարող է առաջացնել նաև արյան շաքարի բարձրացում:
22-04-2025 10:43
Առաջին ալիքը բացահայտել է «Երկու աստղ» շոուի նոր եթերաշրջանի ժյուրիի կազմը: Այսպիսով, մասնակիցների ելույթները կգնահատեն Հրաչ Քեշիշյանը, Լուիզա Ներսիսյանն ու Գարիկ Պապոյանը: Կլինի նաեւ հրավիրված անդամ:
22-04-2025 10:38
Աշխարհի առաջին ռակետ Արինա Սաբալենկան չկարողացավ նվաճել Գերմանիայի Շտուտգարտ քաղաքում անցկացված WTA-500 մրցաշարի տիտղոսը։ Բելառուսի ներկայացուցիչը եզրափակիչում մրցեց աշխարհի 24-րդ ռակետ, լատվիացի Ելենա Օստապենկոյի հետ, որն առավելության հասավ 6:4, 6:1 հաշվով։
21-04-2025 10:40
Իդեալական ըմպելիքը, որը կարելի է օգտագործել ինչպես ուտելու ընթացքում, այնպես էլ դրանից հետո, ջուրն է, որը չպետք է լինի սառը, գերադասելի է սենյակային ջերմաստիճանի, նշել են դիետոլոգները։ Ըստ նրանց՝ կարծիքն այն մասին, որ ուտելիս չպետք է ջուր խմել, այդքան էլ արդարացված չէ: Քանի որ, եթե մենք ապուրն ընդունում ենք որպես առավել դիետիկ և ճիշտ ուտեստներից մեկը, ապա ապուրը, մեծ հաշվով, ջուր է ավելի կոշտ սնունդով: Այսինքն՝ կարելի է ուտելիքի վրայից խմել։
21-04-2025 10:32
ԱՄՆ կառավարական մարմինը կազմել է 100 հնարավոր ամենաօգտակար մթերքների վարկանիշը, և կրես-սալաթը ճանաչվել է սննդարար նյութերի առավել մեծ պարունակություն ունեցող բանջարեղենը։ Ցուցակում հաջորդը չինական կաղամբն է (91,99 միավոր), մանգոլդը (89,27), բազուկի տերեւը (87,08) եւ սպանախը (86,43)։ Կրես-սալաթը կանաչատերեւ բանջարեղեն է, պատկանում է նույն ընտանիքին, ինչ եւ կալե կաղամբը, բրյուսելյան եւ սպիտակակոթ կաղամբը։
LN-Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԿԱՐԴԱԼ
LN -Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԴԻՏԵԼ
% ԶԵՂՉԵՐ ԽԱՆՈՒԹՆԵՐՈՒՄ
ՈՒՐ ԳՆԱԼ ԵՐԵԿՈՅԱՆ
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀՂՈՒՄՆԵՐ
ՆՈՐԸ ՁԵՐ ԿՅԱՆՔՈՒՄ

Ամսվա աստղագուշակ․ ապրիլ 2025 թ․

01.04.2025
Գարնան կեսը լավագույն ժամանակն է ձեր կյանքում ինչ-որ բան փոխելու կամ այն ամենը, ինչ ձեզ շրջապատում է, բարելավելու համար: 

LADYNEWS TV
Արսեն Գրիգորյանը թողարկել է «Դեպի Եվրատեսիլ»-ում ներկայացրած Will You Marry Me երգի տեսահոլովակը:
ՕՐՎԱ ԱՍՏՂԱԳՈՒՇԱԿ

Խոյ
21.03-20.04

Ցուլ
21.04-22.05

Երկվորյակ
23.05-22.06

Խեցգետին
23.06-23.07

Առյուծ
24.07-24.08

Կույս
25.08-23.09

Կշեռք
24.09-23.10

Կարիճ
24.10-22.11

Աղեղնավոր
23.11-22.12

Այծեղջուր
23.12-20.01

Ջրհոս
21.01-19.02

Ձուկ
20.02-20.03
ՇԱԲԱԹՎԱ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԸ
21.04.2025
Դիտվել է 700 անգամ
16.04.2025
Դիտվել է 664 անգամ
17.04.2025
Դիտվել է 635 անգամ
22.04.2025
Դիտվել է 264 անգամ

© 2012, LADYNEWS.am
Մեջբերումներ անելիս հղումը (hyperlink) LADYNEWS.am-ին պարտադիր է: Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն խմբագրության տեսակետի հետ: Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:

LADYNEWS.am-ի մասին
Հեռ.` +374060445674, +37455545535
Էլ-փոստ` [email protected]
Գովազդ կայքում: Հեռ.՝ +374060445674, +374 55545535
Էլ-փոստ՝ [email protected]

Webmaster