Եգիպտացորենով սուպ՝ չինական մոտիվներով
14.03.2012
Չինական խոհանոցը հայտնի է իր յուրօրինակ համերով: Առաջարկվող այս օրիգինալ ճաշատեսակը հայկական ավանդական խոհանոցին ադապտացնելու դեպքում ստացվում է անզուգական համ: Քանի որ մենք' հայերս, սիրում ենք կարտոֆիլ, ապա կպատրաստենք չինական ապուրը կարտոֆիլով:
Անհրաժեշտ մթերքներն են'
2,5 լ հավի արգանակ, 2-3 կարտոֆիլ, նեխուր (քարաուս), կանաչ սոխ, քաղցր պղպեղ, 1 ձու, 250 գրամ եգիպտացորեն, 3 մաքրած լոլիկ, կիտրոն, աղ, 2 ճաշի գդալ սոյայի սոուս, իմբիր, մաղադանոս:
Պատրաստման եղանակը.
Եռացող արգանակի մեջ ավելացնել կտրատած կարտոֆիլը և սպասել, մինչև այն եփվի: Կարելի է աղ ավելացնել: Նեխուրն ու կանաչ սոխը կտրատել օղակաձև, իսկ քաղցր պղպեղը' մակարոնաձև:

Այնուհետև այդ ամենը թեթևակի տապակել յուղի մեջ:Մաքրած լոլիկը կտրատել խորանարդաձև:

Պատրաստի կարտոֆիլին ավելացնել տապակած մթերքները, սոյայի սոուսը, սխտորջարդիչով անցկացրած փոքր քանակությամբ իմբիրը: Եփել 3 րոպե:
 Ավելացնել եգիպտացորենը, կտրատած լոլիկներն ու 2 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութը:
Ձուն ջարդել բաժակի մեջ և հարել մի փոքր արգանակի հետ, ապա ստացվածը լցնել եփվող մթերքներով կաթսայի մեջ' ընթացքում խառնելով:

Եփել ևս 1 րոպե, ավելացնել կանաչեղեն, և ճաշը պատրաստ է մատուցման:
Բարի ախորժակ Դիտվել է 6486 անգամ
Читать на русском
|