| Բլիթ կարտոֆիլով, լոլիկով և խոզապուխտով 
     08.10.2022 
 Խրթխրթան կեղևով համեղ և հյութալի այս բլիթը դուր կգա բոլորին: Կհագեցնի քաղցը, տրամադրությունը կբարձրացնի, կհաղորդի էներգիա, ինչը նշանակում է, որ օրը հաջող կանցնի։ Բաղադրիչները • Ցորենի ալյուր՝ 120 գ • Տարեկանի ալյուր՝ 60 գ • Ջուր՝ 70 մլ • Բուսական յուղ՝ 70 մլ • Աղ՝ 1 պտղունց • Փխրեցուցիչ խմոր՝ 0,5 թ.գ. • Շաքարավազ՝ 1 ճ.գ. • Կարտոֆիլ (խաշած)՝ 1 հատ • Լոլիկ՝ 1 հատ • Խոզապուխտ՝ 100 գ • Կարմիր սոխ՝ 1 հատ • Մարինացված վարունգ՝ 1 հատ • Կարագ՝ 2 ճ.գ • Թթվասեր՝ 1 ճ.գ.։ Պատրաստման եղանակը Խառնեք երկու տեսակի ալյուրները, աղը, շաքարավազը և փխրեցուցիչը։ 
 Եռացրեք ջուրը։ Ալյուրի մեջ լցնել ձեթ և տաք ջուր։ Խմորը հունցեք։ Փաթաթեք սննդի թաղանթով և թողեք հանգստանա 30 րոպե։ 
 Այս քանակությամբ խմորից կարելի է պատրաստել երկու բլիթ։ Վերը նշված բաղադրիչների քանակը մեկի համար են: Քանակը մոտավոր է, չէ՞ որ բանջարեղենի չափերը տարբեր են լինում։ Վերցրեք նույն տրամագծով կարտոֆիլ, սոխ և լոլիկ, ինչը էական չէ, բայց ավելի էսթեթիկ է թվում: Կտրատեք խոզապուխտը ձեզ հարմար չափով: Կարտոֆիլը պետք է նախօրորք խաշեք։ 
 Խմորը խոհանոցային թղթի վրա գրտնակեք կլոր բարակ շերտով, մեջտեղին թթվասեր քսեք։ Շարեք լիցքը՝ հերթափոխով կարտոֆիլի, թթու վարունգի, սոխի, լոլիկի և խոզապուխտի կտորները։ 
 Լիցքի վրա աղ ցանեք՝ ըստ ճաշակի, վրան կարագի կտորներ դրեք ու ծայրերը փաթաթեք՝ ծալքեր անելով։ 
 Ջեռոցը տաքացրեք 200-220 աստիճան։ Թլիթը թխեք 20-25 րոպե։ 
 Մատուցելիս կարող եք վրան կանաչի շաղ տալ։ 
 Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5321 անգամ
 Читать на русском
 |