Պարտադիր չէ, որ համեղ նրբերշիկը մսային լինի, հատկապես՝ տնական։ Միսը կարելի է փոխարինել կարտոֆիլով, և շատերի համար այն կլինի ոչ միայն համեղ ուտեստ, այլև մանկության իսկական համ։
Անպայման պատրաստեք նման երշիկ, եթե երբեք չեք փորձել, և եթե այն հիշեցնում է անհոգ մանկություն, ապա սա ևս մեկ պատճառ է օգտագործելու այս բաղադրատոմսը, մանավանդ որ դրա մեջ ոչ մի բարդ բան չկա։
Մաքրում ենք կարտոֆիլը և մանրացնում, օրինակ՝ բլենդերի միջոցով։ Բլենդերի մեջ կարող եք մանրացնել նաև սոխը։ Կարտոֆիլն ու սոխը խառնում ենք, որը թույլ չի տա առաջինը մգանա։
«Երշիկի» լցոնը կարող է տարբեր լինել, մենք առաջարկում ենք այն պատրաստել մինչև ոսկեգույն տապակած խոզի ճարպով ու սխտորով: Եթե ցանկանում եք պասային երշիկ պատրաստել, ապա կարող եք լցոնը տապակած սոխով, սունկով և այլ բանջարեղենով։
Ստացված լցոնի վրա ավելացնում ենք աղ, պղպեղ և ցանկացած համեմունք՝ ըստ ճաշակի։ Բացի այդ, բաղադրիչները շաղկապելու համար «լցոնին» ավելացնում ենք մի քիչ ձավար կամ պաքսիմատ։ Եթե վստահ չեք, որ միջուկը լավ «կկպնի», կարող եք ձու ավելացնել։ Ամենը լավ խառնում ենք։
Այժմ վերցնում ենք պատրաստի աղիքները եւ լցոնում։ Կապում ենք երկու կողմերից: Երշիկի մակերեսին ատամ մաքրիչով ծակեր ենք անում, որպեսզի եփելու ժամանակ աղիքները չպայթեն։
Երշիկները դնում ենք նախապես յուղով պատված տարրայի վրա և եփում 180-200 աստիճան լավ տաքացրած ջեռոցի մեջ։ Երշիկները պատրաստ կլինեն, երբ դրսից կարմրեն ու ոսկեգույն դառնան, դա կտևի 40-60 րոպե։
17-11-2025 11:44 Քաղցր բան ուտելու ցանկությունը պայմանավորված է օրգանիզմում տեղի ունեցող էվոլյուցիոն գործընթացներով: Մասնագետները նշում են, որ քաղցրավենիքի մեջ պարունակվող պարզ ածխաջրերը օրգանիզմում արագորեն քայքայվում են՝ առաջացնելով արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակի կտրուկ բարձրացում: Ուղեղը սա ընկալում է որպես հզոր և արագ էներգիայի աղբյուր, որը էվոլյուցիոն առումով կարևոր է գոյատևման համար: Ի պատասխան՝ ակտիվանում է պարգևատրման համակարգը՝ արտազատելով դոֆամին նեյրոհաղորդիչը, որը ստեղծում է հաճույքի և բավարարվածության զգացողություններ։ Գլյուկոզայի մակարդակի բարձրացումից կարճ ժամանակ անց տեղի է ունենում արագ անկում, ինչը կարող է հանգեցնել էներգիայի կորստի, դյուրագրգռության և ուժեղ քաղցի:
17-11-2025 11:40 Հաղորդավարուհի, մոդել, դերասանուհի Լուսինե Թովմասյանը Instagram–ում հրապարակել է հուզառատ գրառում՝ նշելով, որ կյանքում իրեն նոր շրջափուլ է սպասվում. նա դարձել է երեք երեխայի մայր։ Նա գրառմանը կից հղիության շրջանից գեղեցիկ ֆոտոշարք է հրապարակել՝ սպիտակ տոպով ու սպիտակ շրջազգեստով, որում դեռևս պատկերված է գեղեցիկ կարգավիճակով։
17-11-2025 11:35 Դերասանուհի Իննա Խոջամիրյանը իր Instagram–ում հրապարակած նոր տեսանյութով և երկար, անկեղծ գրությամբ խոստովանել է՝ անցնում է ներքին մեծ փոփոխությունների միջով։ Տեսանյութում նա ինքնուրույն կտրում է սեփական մազերը, իսկ մեկնաբանությունը վերածվում է խորը ու ցավոտ, բայց միևնույն ժամանակ անկեղծ ինքնախոստովանության։ Դերասանուհին ընդունում է, որ վերջին շրջանում իր մեջ ոչ թե ինչ–որ բան կոտրվել է, այլ մի բան «դարձել է ուրիշ»՝ լուռ, անվան չարժանացած, բայց անսասան։
17-11-2025 03:54 Լոս Անջելեսում տեղի է ունեցել Կինոարվեստի և գիտության ակադեմիայի կողմից կազմակերպված ամենամյա Governors Awards մրցանակաբաշխությունը: Միջոցառմանը մասնակցել են Հոլիվուդի լավագույն հայտնիները՝ Նատալի Փորթմանը, Լեոնարդո ԴիԿապրիոն, Գվինեթ Փելթրոուն, Էմմա Սթոունը, Քեյթ Ուինսլեթը, Ջեյքոբ Էլորդին, Ջենիֆեր Լոպեսը, Դակոտա Ջոնսոնը, Քրիստեն Ստյուարտը, Սիդնի Սուինիը, Արիանա Գրանդեն, Ջենիֆեր Լոուրենսը, Թոմ Քրուզը, Քեյթ Հադսոնը, Հյու Ջեքմանը, Միա Գոթը, Դուեյն Ջոնսոնը, Էմիլի Բլանտը, Ամանդա Սեյֆրիդը, Էլ Ֆաննինգը, Ջերեմի Ալեն-Ուայթը, Անյա Թեյլոր-Ջոյը և ուրիշներ:
17-11-2025 01:50 Մահացել է քսանմեկամյա բլոգեր Իրինա Նեբոգան, ով հինգ տարի պայքարում էր քաղցկեղի դեմ և մանրամասնորեն դրա մասին գրում սոցիալական ցանցերում: Նրա մահվան մասին գրառումը հայտնվել է նրա Telegram ալիքում: «Ես պայքարեցի մինչև վերջ, բայց երեկ ժամը 22:25-ին մահացա: Ես մահացա շատ հեշտությամբ և հանգիստ՝ շրջապատված իմ սիրելիներով: Ես չէի վախենում, ես խուճապի չմատնվեցի. դուք ինձ լավ եք ճանաչում», - ասվում է գրառման մեջ:
Քեթի Փերրին թողարկել է նոր երգ և տեսահոլովակ՝ նվիրված Օռլանդո Բլումից ինը տարվա համատեղ կյանքից հետո իր վերջերս բաժանմանը: «Bandaids» վերնագրով երգում 41-ամյա երգչուհին պատմում է իրենց բաժանման պատճառների և սերը փրկելու իր փորձերի մասին: