Աղցան «Գարուն»
13.03.2025
Իսկապես գարնանային թարմ աղցան՝ արագ պատրաստելու համար:
Այն հիանալի հավելում կլինի ցանկացած մսային կամ ձկնային ուտեստի, խորովածի կամ պարզապես կոտլետների հետ։
Բաղադրիչները
• Վարուն՝գ 1 հատ • Կարմիր բողկ՝ 5 հատ • Ձու՝ 1-2 հատ • Մայոնեզ՝ 1 ճաշի գդալ • Թարմ կանաչի՝ 1 փունջ • Աղ, սև պղպեղ։
Պատրաստման եղանակը
Քայլ 1
Պատրաստել բանջարեղենը և կանաչեղենը: Ցանկացած թարմ կանաչի օգտակար կլինի՝ մաղադանոս, սամիթ, համեմ, ռեհան, հազարի տերևներ, սպանախ, սխտորի տերևներ, կանաչ սոխ: Ամեն ինչ մանրակրկիտ լվացեք, կտրեք բողկի ու վարունգի ծայրերը։ Ձվերը պինդ եփել։ Մաքրել։

Քայլ 2
Վարունգը շերտերով կտրատել։

Քայլ 3
Բողկը շերտերով կտրատել։

Քայլ 4
Ձվերը մանր կտրատել։

Քայլ 5
Կանաչիները մանր կտրատել։

Քայլ 6
Բանջարեղենը լցնել ամանի մեջ։

Քայլ 7
Ավելացնել աղ, աղացած սև պղպեղ, մայոնեզ և կանաչեղենը։

Քայլ 8
Խառնել։

«Գարուն» աղցանը պատրաստ է։ Մատուցել անմիջապես՝ թարմ պատրաստված։ Պահպանման ենթակա չէ: Վայելե՛ք։

Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 742 անգամ
Читать на русском
|