Վրացական աղցանների 3 պարզ բաղադրատոմս, որոնք հեշտ է պատրաստել տանը
23.01.2025
Այս ուտեստները թույլ կտան ծանոթանալ վրացական խոհանոցի ավանդույթներին և հետաքրքիր համադրություններով բազմազանություն մտցնել ճաշացանկում։
Տապակած սուլուգունի մեղրով, վարունգով և ծիրանով
Սուլուգունի պանիրը շրջանաձև կտրատեք և թաթախեք եգիպտացորենի ալյուրի մեջ։ Ցանկության դեպքում սուլուգունին կարելի է փոխարինել հալումիով։ Ծիրանը կիսեք։ Մաքրեք վարունգը և կտրատեք մեծ կտորներով։
Տապակը տաքացրեք, մեջը լցրեք մի քիչ ձիթապտղի յուղ, տապակեք պանիրն ու ծիրանը մինչև ոսկե դարչնագույնը: Վերջում ավելացրեք մեղրը և բաղադրիչները եփեք դրա մեջ։
Սոուսը պատրաստելու համար խառնեք ձիթապտղի յուղ, կիտրոնի հյութ, կանաչ աջիկա, մեղր, չոր պղպեղ և կտրատած համեմ: Կանաչ աջիկան կարող եք փոխարինել պեստո սոուսով․ այս դեպքում չմոռանաք աղ ավելացնել՝ ըստ ճաշակի:
Վարունգը, տապակած պանիրն ու ծիրանը դրեք ափսեի մեջ, վրան լցնել սոուսն ու խառնեք։ Վերջում զարդարեք համեմի ճյուղերով։
Բանջարեղեն ֆետա պանրով, ձիթապտուղով և կոնդարիով
Լոլիկը, ռամիրո պղպեղը և վարունգը կտրատեք խոշոր կտորներով։ Կարմիր սոխը կտրատեք կիսաօղակների։ Ձիթապտուղները թողնեք ամբողջությամբ կամ կես արեք: Բաղադրիչները լցրեք մեծ ամանի մեջ:
Սոուսի պատրաստման համար խառնեք կախեթական յուղը, կիտրոնի հյութը, սվանական աղը, չորացրած կոնդարին (սա բուրավետ պղպեղային խոտաբույս է), աղացած բուրավետ պղպեղը և կտրատած համեմը։
Սոուսը լցրեք մանրացված բանջարեղենի և ձիթապտուղների վրա ու լավ խառնեք։ Լցրեք ափսեի մեջ, վրան դրեք մի կտոր ֆետա պանիր, շաղ տվեք չորացրած համեմ և զարդարեք համեմի ճյուղերով։
Բանջարեղեն ընկույզի կծու մածուկով
Լոլիկն ու վարունգը կտրատեք խոշոր կտորներով, իսկ կարմիր սոխը՝ կիսաօղակներով։
Ընկույզը մանրացրեք, այնուհետև այն խառնեք կախեթական յուղի, կարմիր աջիկայի, սև աղացած և բուրավետ պղպեղի ու մանր կտրատած համեմի հետ, մինչև ստացվի միատարր մածուկ։
Մեծ ամանի մեջ խառնեք կտրատած բանջարեղենը և ավելացրեք համեմունքներից պատրաստված մածուկը, լավ խառնեք: Լցրեք ափսեի մեջ և զարդարեք համեմի ճյուղերով:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 730 անգամ
Читать на русском
|