Լազանյան համեղ իտալական ուտեստ է, որը վաղուց է համաշխարհային ժողովրդականություն ձեռք բերել: Իտալական լազանիան համարվում է խոհարարության դասական:
Դուք կարող եք այն պատրաստել ինքներդ՝ ձեր տան խոհանոցում, եթե օգտագործեք այս փորձված բաղադրատոմսը:
Բաղադրիչները
6 հոգու համար
Աղացած միս՝ 600 գ Բոլոնեզի սոուս՝ 600 գ Կարագ՝ 60 գ Ցորենի ալյուր՝ 2,5 ճաշի գդալ Ձիթապտղի յուղ՝ 2 ճաշի գդալ Կաթ՝ 750 մլ Պատրաստի չոր լազանայի թերթեր՝ 10 հատ Կոշտ պանիր՝ 500 գ։
Պատրաստման եղանակը
1. Կաթսայի մեջ լցնել կարագն ու 2 ճաշի գդալ բուսական յուղը և հալեցնել։ Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը և հարել այնքան, մինչև գնդիկներ չմնան։
2. Երբ ամբողջ ալյուրը խառնվի, լցնել ամբողջ կաթը: Իջեցնել կրակը և եփել մինչև անհրաժեշտ խտությունը՝ ոչ հեղուկ, բայց ոչ շատ խիտ՝ ցածր յուղայնությամբ թթվասերի նման։
3. Տապակի մեջ տաքացնել ձիթապտղի յուղը։ Ավելացնել աղացած միսը (ցանկալի է խոզի + հորթի միս):
4. Տապակել աղացած միսը մինչև կիսաեփ լինելը։ Ավելացնել բոլոնեզի սոուսը, աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։
5. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։ Տարրան պատել կարագով։ Տակը լցնել մի քիչ բեշամելի սոուս, այնքան, որ ծածկի հատակը:
6. Շարել շերտերը (չեփած): Շերտերի վրա շարել աղացած միսը (չեք ափսոսում), աղացած մսի վրա՝ քերած պանիրը։ Պանրի վրա՝ բեշամելի սոուս։
7. Պետք է ավելացնել այնքան սոուս, որքան կարծում եք, որ անհրաժեշտ է լազանիան հյութալի դարձնելու համար։ Սոուսի վրա դրեք չոր լազանայի թերթեր: Ընթացակարգը կրկնեք:
8. Վերջին շերտի վրա քսել բեշամելի սոուս, իսկ վրան առատորեն պանիր ցանեք։ Թողեք մնա 7-10 րոպե։ Տեղադրել ջեռոցում։ Թխել 30 րոպե։
11-11-2025 13:48 Երգիչ Պրոխոր Շալյապինը լրագրող Քսենիա Սոբչակի հետ հարցազրույցում բացահայտել է իր և դերասան Արմեն Ջիգարխանյանի երիտասարդ այրու՝ Վիտալինա Ցիմբալյուկ-Ռոմանովսկայայի հարաբերությունների մասին: Շալյապինի խոսքով՝ սիրավեպը գովազդային հնարք էր: Նա և Ցիմբալյուկ-Ռոմանովսկայան միմյանց հանդիպել են հանդերձարանում՝ հեռուստաշոուի նկարահանման հրապարակում, և ընկերացել: Հետո իրենք են հեռուստաալիքի խմբագիրներին առաջարկել հաղորդում նկարահանել իրենց ենթադրյալ հարաբերությունների մասին:
11-11-2025 12:11 Փայլաթիթեղի մեջ սննդի պատրաստումը հարմար միջոց է, սակայն որոշ սննդամթերքներ ռեակցիայի մեջ են մտնում ալյումինի հետ, ինչը կարող է հանգեցնել մթերքները փչացման։ Մասնագետները խորհուրդ չեն տալիս կաղամբն ու կարտոֆիլը եփել փայլաթիթեղի մեջ: Պետք է խուսափել նաև լոլիկը փայլաթիթեղի մեջ եփելուց, քանի որ դրա հյութի բարձր թթվայնությունը լուծարում է ալյումինը և ոչնչացնում փայլաթիթեղը: Ալյումինի վրա նույն ազդեցությունն ունենում են ցիտրուսային մրգերը: Իսկ որպեսզի միսը և ձուկ չայրվեն՝ սնունդը նախ պետք է փաթաթել յուղաթղթով, ապա նոր՝ փայլաթիթեղով։
11-11-2025 12:11 Փայլաթիթեղի մեջ սննդի պատրաստումը հարմար միջոց է, սակայն որոշ սննդամթերքներ ռեակցիայի մեջ են մտնում ալյումինի հետ, ինչը կարող է հանգեցնել մթերքները փչացման։ Մասնագետները խորհուրդ չեն տալիս կաղամբն ու կարտոֆիլը եփել փայլաթիթեղի մեջ: Պետք է խուսափել նաև լոլիկը փայլաթիթեղի մեջ եփելուց, քանի որ դրա հյութի բարձր թթվայնությունը լուծարում է ալյումինը և ոչնչացնում փայլաթիթեղը: Ալյումինի վրա նույն ազդեցությունն ունենում են ցիտրուսային մրգերը: Իսկ որպեսզի միսը և ձուկ չայրվեն՝ սնունդը նախ պետք է փաթաթել յուղաթղթով, ապա նոր՝ փայլաթիթեղով։
11-11-2025 12:04 Հայտնի երգչուհի Հյունան (Hyuna) վախեցրել է երկրպագուներին՝ ուշաթափվելով Մակաոյում Waterbomb 2025 երաժշտական փառատոնի ժամանակ իր ելույթի ընթացքում։ 33-ամյա արտիստը կատարում էր իր «Bubble Pop» հիթը, երբ հանկարծակի ուշաթափվել է բեմի վրա։ Դեպքը տեղի է ունեցել կարճ ժամանակ անց այն բանից հետո, երբ Հյոնան հայտնել է, որ ընդամենը մեկ ամսում նիհարել է 10 կիլոգրամ՝ քաշի ավելացման և հնարավոր հղիության մասին լուրերից հետո։
11-11-2025 12:01 51-ամյա Ջեննա Ջեյմսոնը, որը մի ժամանակ աշխարհի ամենահայտնի պոռնոդերասանուհիներից մեկն էր, հայտարարել է, որ ամբողջությամբ փոխել է իր կյանքը և գտել է հավատքը։ «Տասնամյակներ շարունակ ինձ ճանաչել են իմ մարմնով և մեղքով, հիմա ես մկրտվեցի, և հիմա օգնում եմ ուրիշներին գտնել Հիսուսին», - հայտարարել է Ջեննան Instagram-ի տեսանյութում։
Քեթի Փերրին թողարկել է նոր երգ և տեսահոլովակ՝ նվիրված Օռլանդո Բլումից ինը տարվա համատեղ կյանքից հետո իր վերջերս բաժանմանը: «Bandaids» վերնագրով երգում 41-ամյա երգչուհին պատմում է իրենց բաժանման պատճառների և սերը փրկելու իր փորձերի մասին: