Սմբուկի կրեմ-ապուրը կատարյալ է աշնանային ցուրտ օրերի համար
13.10.2021
Փրկվում ենք աշնանային ունայնությունից և տաքանում համեղ ուտեստով։
Բաղադրիչները
• Սմբուկ՝ 600 գ • Սխտոր՝ 2 պճեղ • Փշրած ուրց՝ ըստ ճաշակի • Ձիթապտղի յուղ՝ ըստ ճաշակի • Բալզամիկ քացախ՝ 1 ճաշի գդալ • Գլուխ սոխ՝ 1 հատ • Ջrուր՝ 500 մլ • Աղ՝ ըստ ճաշակի • Պարմեզան՝ զարդարելու համար
Պատրաստման եղանակը.
1. Մաքրեք սմբուկների կճեպը և կտրեք մոտ 1 սմ հաստությամբ կլորակներով: Մաքրեք սխտորը, կտրատեք, մաքրեք նաև սոխը՝ կտրեք բարակ օղակներով:
2. Ձիթապտղի յուղը տաքացրեք թավայի մեջ՝ միջին կրակի վրա: Սմբուկը և ուրցը տապակեք, ապա ավելացրեք քացախը: Խառնեք և ավելացրեք ձիթապտղի յուղ:
3. Սմբուկի շերտերը տապակեք բոլոր կողմերից:
4. Փոքր կաթսայի մեջ տաքացրեք մի քիչ ձիթապտղի յուղ և տապակեք մանրացված սոխն ու սխտորը մինչև փափկելը (մոտ յոթից տասը րոպե): Ավելացրեք տապակած սմբուկը, ջուրը և եռացրեք՝ եփեք մոտ 20 րոպե:
5. Կաթսան վերցրեք կրակի վրայից և օգտագործեք ձեռքի բլենդեր՝ պարունակությունը խյուսելու համար: Ցանկության դեպքում ստացված խյուսը անցկացրեք մաղի միջոցով՝ ավելի փափուկ զանգված ստանալու համար։ Ավելացրեք ջուր կամ արգանակ, անհրաժեշտության դեպքում՝ աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի:
6. Մատուցելիս զարդարեք քերած պամեզանով՝ ցանելով այն վրայից։
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 3799 անգամ
Читать на русском
|