| 
     Հավի շնիցել 
    
     20.08.2021
  Շնիցելի դասական բաղադրատոմսը գալիս է Վիեննայից: Այնտեղ այն պատրաստվում է հորթի բարակ կտորից, հացի փշրանքների մեջ, տապակած: Ժամանակի ընթացքում շնիցելը հանրաճանաչություն ձեռք բերեց ամբողջ աշխարհում, և այսօր հայտնի են տասնյակ այլ բաղադրատոմսեր' չեխական շնիցել, բեռլինյան, փարիզյան, ամերիկյան և, նույնիսկ, իսրայելական: 
Իսրայելական շնիցելը պատրաստվում է հավի կրծքամսից: 
Բաղադրիչները 
• Հավի կրծքամիս՝ 700 գ • Ցորենի ալյուր / ալյուր` 2 ճաշի գդալ • Սխտորի փոշի` 2 թեյի գդալ • Համեմունքներ (բաղադրատոմսով օգտագործվում է պատրաստի հավի համեմունք) - 1 թ. գ․ • Աղ` ըստ ճաշակի • Սև պղպեղ` ըստ ճաշակի • Կարտոֆիլի օսլա (առանց գնդիկների)` 1 ճ. գ․ • Սոդա` 1/2 թեյի գդալ • Հավի ձու` 3 հատ • Հանքային ջուր (բաժակը 200 մլ.)` 1/3 բաժակ • Բուսական յուղ • Կարագ - 1 ճ. գ․: 
Պատրաստման եղանակը 
  
Բոլոր չոր բաղադրիչները լցրեք տարրայի մեջ՝ ալյուրը՝  2 ճաշի գդալ, սխտորի փոշին՝ 2 թեյի գդալ, հավի պատրաստի համեմունքը՝ 1 թեյի գդալ, ավելացնել սև պղպեղ և աղ`ըստ ճաշակի, օսլա (1 ճաշի գդալ), սոդա (1/2 թեյի գդալ): Խառնեք: 
  
Առանձին ամանի մեջ հարեք ձվերը (3 հատ) 
  
Ձվով ամանի մեջ ավելացրեք չոր խառնուրդը: 
  
Ավելացրեք 1/3 բաժակ հանքային ջուրը: Խառնուրդը կրկին լավ հարեք հարիչով: 
  
Հավի կրծքամիսը կտրեք շերտերով 1-1,5 սմ հաստությամբ, թակեք երկու կողմից: Դրեք շնիցելները պատրաստված խառնուրդի մեջ: Այդպես թողեք 1 ժամ: 
  
Թավայի մեջ լցրեք 1 ճաշի գդալ կարագը, ավելացրեք բուսական յուղ այնպես, որ տապակելիս շնիցելը կիսով չափ ծածկվված լինի: Թավան տաքացրեք միջին կրակի վրա: Շնիցելները երկու կողմից տապակեք 5-7 րոպե՝ մինչև ձևավորվի ձեր համար ցանկալի գույնը: 
  
Թե ինչ մատուցել շնիցելի հետ՝ ընտրությունը ձերն է՝ ըստ ճաշակի։ 
Բարի ախորժակ։ 
  
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 6427 անգամ
  Читать на русском
  
 |