Մասնագետները բացահայտել են բանանի ևս մեկ անսպասելի օգտակարություն
03.07.2021
Առողջության վրա բանանի դրական ազդեցությունը հայտնի է վաղուց, բայց սննդաբանները նշել են այդ մրգերի օգտագործման ևս մի քանի առավելություններ։ Ըստ «Profile»-ի՝ մասնագետների կարծիքով, բանանի ներառումն ամենօրյա սննդակարգում բարենպաստ ազդեցություն կունենա մարմնի բազմաթիվ համակարգերի գործունեության վրա:
Այսպես, սննդաբան, Candida Diet գրքի հեղինակ Լիզա Ռիչարդսը գտնում է, որ մեկ միջին բանանը պարունակում է մանգանի օրական պահանջարկի մինչև 13%-ը: Այս միկրոտարրը օրգանիզմին անհրաժեշտ է կոլագենի արտադրության համար, որը պատասխանատու է հյուսվածքների առաձգականության համար և դրանք պաշտպանում է ազատ ռադիկալների ազդեցությունից, որոնք նպաստում են կնճիռների առաջացմանը:
Բանանները պարունակում են «դիմացկուն օսլա», որն օգնում է կարճ շղթայական ճարպաթթուների արտադրությանը: Սննդաբան Ջոն Ֆոքսը մատնանշում է դրանց կարևոր դերը հաստ աղիքի առողջության համար:
«Բանանները պարունակում են անհրաժեշտ էլեկտրոլիտներ, որոնք օգնում են մարմնի խոնավացմանը: Երբ այդ հավասարակշռությունը խախտվում է, մենք կարող ենք ունենալ բացասական կողմնակի բարդություններ, ինչպիսիք են մկանային կծկումները», - ասում է Ռիչարդսը:
Սննդաբան Սելին Բեյչմանն ընդգծում է, որ այս պտուղը պարունակում է նաև կալիում, որը շատ կարևոր է ընդհանուր առողջության համար, հատկապես, եթե մարդը մեծ քանակությամբ աղ է օգտագործում: Հանքանյութը օգտակար է սրտի առողջության համար և օգնում է նվազեցնել կաթվածների ռիսկը:
Ավելի վաղ հայտնի էր դարձել, որ շոգ եղանակին օրգանիզմը վերակառուցվում է և շատ պարագաներում այլ կերպ է աշխատում, ուստի սնվելը պետք է համապատասխանի ջերմաստիճանային պայմաններին: Սննդաբանները նախազգուշացնում են, որ բարձր ջերմաստիճանում արագանում է մարմնից վիտամինների և հանքանյութերի արտազատումը: Եվ, չնայած ախորժակի կորստին, սպառածը լրացնելու համար հարկավոր է հետևել կանոնավոր սնունդին: Ամենօրյա դիետան պետք է ներառի թարմ բանջարեղեն, մրգեր, կանաչեղեն:
Աղբյուր` LADYNEWS.am
Դիտվել է 4199 անգամ
Читать на русском
|