Աղցան Նռան ապարանջան՝ հավով
23.01.2021
Հավով Նռան ապարանջան աղցանն այսօր մեծ ժողովրդականության նոր ալիք է ապրում: Այո, այնպիսին, որ պատրաստվում է շուտով շրջանցել բոլորի կողմից սիրված Օլիվյեին և Ծովատառեխին՝ մուշտակի տակ:
Առաջարկում ենք «ապարանջանի» տարբերակներից մեկը, բնականաբար, պահպանելով դասականի գաղափարը: Եթե ցանկանում եք հավով աղցանի համն ավելի նուրբ դարձնել, ապա սոուսի մեջ մայոնեզի մեկ երրորդը փոխարինեք բարձր յուղայնությամբ թթվասերով (առնվազն 40%) և դրան ավելացրեք մեկ թեյի գդալ կիտրոնի հյութ և քերած կեղևը: Ի դեպ, հավի կրծքամիսը կարող եք չտապակել, այլ եփել ջեռոցում՝ փայլաթիթեղի մեջ փաթաթված՝ ուրցով և սխտորով:
Բաղադրիչները
•400 գ հավի կրծքամիս • 4 ձու • 1 նուռ • 400 գ բազուկ • 300 գ կարտոֆիլ • 300 գ գազար • 1 միջին կարմիր քաղցր սոխ • սամիթի մի փոքրիկ փունջ •2 պճեղ սխտոր • ուրցի 5 ճյուղ • 250 գ մայոնեզ • կիտրոնի հյութ • ձիթապտղի յուղ • աղ • թարմ աղացած սեւ պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Քայլ 1
Հավով Նռան ապարանջան աղցանի համար ճակնդեղը, գազարն ու կարտոֆիլը եփեք աղ արած ջրի մեջ կամ շոգեխաշեք: Սառեցրեք, մաքրեք: Քերեք բանջարեղենը մանր քերիչով:
Քայլ 2
Ձվերը պինդ խաշեք, սառեցրեք, մաքրեք, մանր կտրատեք:
Քայլ 3
Մաքրեք սոխը, կտրատեք փոքր խորանարդների և ցողեք կիտրոնի հյութով: Կտրատեք սամիթը: Մաքրեք նուռը:
Քայլ 4
Հավի կրծքամիսը կտրատեք փոքր խորանարդների: Սխտորը դանակով ճզմեք և մաքրեք: Լցրեք այն նախապես տաքացրած թավայի մեջ և 1 րոպե ձիթապտղի յուղով տապակեք միչև հոտը գա:
Քայլ 5
Լցրեք կրծքամիսը և ուրցը թավայի մեջ և խառնելով մինչև 5 րոպե եփեեք բարձր կրակի վրա: Վերցրեք կրակի վրայից և սառեցրեք: Հեռացրեք սխտոր և ուրցի ճյուղերը:
Քայլ 6
Ափսեի կենտրոնում բաժակ տեղադրեք: Հավով նռան ապարանջան աղցանը պատրաստվում է շերտերով՝ շրջանաձև:
Քայլ 7
Առաջին շերտում լցրեք կարտոֆիլը: Մի փոքր աղ ու պղպեղ լցրեք և վրան մայոնեզ քսեք:
Քայլ 8
Երկրորդ շերտը գազարն է: Մի փոքր աղ ու պղպեղ արեք և պատեք մայոնեզով:
Քայլ 9
Երրորդ շերտը հավն է, վրան դրեք սոխ ու սամիթ: Մի փոքր աղ ու պղպեղ արեք և մայոնեզ քսեք:
Քայլ 10
Հետո ձվի շերտն է: Մի փոքր աղ ու պղպեղ արեք և պատեք մայոնեզով:
Քայլ 11
Հաջորդ շերտը ճակնդեղն է, այն պետք է աղցանը ծածկի բոլոր կողմերից: Մի փոքր աղ ու պղպեղ արեք և պատեք մայոնեզով:
Քայլ 12
Աղցանը լավ սեղմեք, ծածկեք սննդային թաղանթով և 3 ժամ դրեք սառնարանի մեջ, այնուհետև զգուշորեն հանեք բաժակը: Ամբողջ աղցանը խիտ պատեք նռան հատիկներով և 3 ժամով կրկին դրեք սառնարանի մեջ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 4978 անգամ
Читать на русском
|