Ինչպես պատրաստել ծիրանի մարմելադ տնային պայմաններում
10.08.2019
Տնային պայմաններում պատրաստված ծիրանի մարմելադը ստացվում է շատ բուրավետ և համեղ:
Ի տարբերություն արտադրությունում ստացվածից, որի բաղադրության մեջ մտնում են արոմատիզատորներ, գունավորիչներ, մրգային մարմելադը պատրաստվում է շատ հեշտ, ինչի համար հարկ է օգտագործել լավ հասած պտուղները:
Բաղադրիչները.
- Ծրիան' 1 կգ - Շաքարավազ' 1 կգ - Լիմոնի աղ' 1 թեյի գդալ - Ջուր' 100 գրամ:
Պատրաստման եղանակը.
Ծիրանը լվացեք և հանեք կորիզները:
Ծիրանի կեսերը դրեք թղթե սրբիչի վրա, որպեսզի մի փոքր չորանան:
Վերցրեք հաստ տակով կաթսա, այնտեղ դրեք ծիրանը, ավելացրեք ջուրը և ցածր կրակի վրա հասցրեք մինչև եռման: Վերցրեք կրակի վրայից և սառեցրեք:
Նշված գործողությունը կատարեք մի քանի անգամ, միջև հեղուկի ծավալի կրկնակի պակասելը:
Տարրան կամ կաղապարը պատեք սննդային թաղանթով և այնտեղ լցրեք խյուսը: Հաստությունը պետք է լինի 2 սմ ոչ ավելի: Վերևից ծածկեք սպիրտով թրջած խոհոնոցային թղթով (պերգամենտը թրջեք սպիրտով կամ օղիով և չորացրեք):
Մարմելադը երկու օր դրեք չոր, քամոտ տեղում՝ չորանալու: Չորացրեք այնքան ժամանակ, մինչև պատրաստի մարմելադը հնարավոր լինի դանակով կիսել:
Մարմելադը կարելի է նաև չորացնել ջեռոցի մեջ՝ 30-40 աստիճանում, ընդ որում՝ դուռը ամբողջությամբ պետք չէ փակել:
Չորացած մարմելադի վրայից հանեք թուղթը, շուռ թվեք, հանեք թաղանքը, կտրատեք:
Այսպիսի մարմելադը հրաշալի կերպով պահպանվում է 3-4 ամիս: Դրա համար այն պետք է դնել հերմետիկ տարրայի մեջ' յուրաքանչյուր շերտ առանձնացնելով պերգամենտով:
Պատրաստեք այս մարմելադը պարզապես հյուրերին հրամցնելու կամ թխվածքները զարդարելու համար:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 6339 անգամ
Читать на русском
|