Հատապտղային կարկանդակ
24.06.2017
Հատապտղային կարկանդակը միշտ եղել և մնում է սեզոնի ամենասիրելի աղանդերներից մեկը: Մանկուց ծանոթ համը մեզ մոտ ասոցեացվում է գյուղի, տատիկի խոհանցի և շոգ ամռան հետ: Երբեմն նույնիսկ թվում է, որ ֆրանսիական անկրկնելի աղանդերները չեն համեմատվի այդ քաղցրավենիքի հետ:
Այսօր այս կարկանդակը կարելի է հեշտությամբ պատրաստել: Պետք է խառնել մի քանի բազային բաղադրիչ և սպասել 30 րոպե ու հիանալի թխվածքը թեյի հետ պատրաստ է:
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ․
- Ցորենի ալյուր՝ 220 գր
- Շաքարավազ՝ 170 գր
- Սերուցքային կարագ՝ 130 գր
- Ձու՝ 2 հատ
- Հատապտուղ՝ 500 գր
- Շաքարավազի փոշի՝ 1 ճաշի գդալ
- Քացախ՝ 1,5 թեյի գդալ
- Աղ՝ մեկ պտղունց
- Սոդա՝ 0,3 թեյի գդալ։
Պատրաստման եղանակը․
1. Լվացեք հատապտուղնները:
2. Առանձնացրեք ձվի դեղնուցները սպիտակուցներից: Վերջիները դրեք սառնարան: Լավ հարեք դեղնուցները 120 գր շաքարավազի հետ:
3. Հալեցրեք սերուցքային կարագը: Կողք դրեք այն և թողեք սառչի:
4. Խառնեք կարագը դեղնուցների հետ, ավելացրեք աղը և քացախով հանգչած սոդան:
5. Ավելացրեք ամբողջ ալյուրը և հունցեք խմորը: Այն պետք է լինի շատ փափուկ, սակայն միաժամանակ լավ պահի ձևը:
6. Առանձնացրեք խմորի 5-րդ մասը և փաթաթեք թաղանթի մեջ: Դրեք այդ մասը սառցախցիկ` մոտավորապես 10 րոպեով:
7. Վերցրեք խմորի հիմնական մասը, դրեք կաղապարի մեջ, անպայման եզրերը մոտ 3 սմ բարձրացրեք:
8. Կիսեք հատապտուղները երկու մասի, ալյուր ցանեք վրանները, դրեք խմորի վրա:
9. Սառնարանից հանեք սպիտակուցները, հարեք 50 գր շաքարավազի հետ:
10. Ստացված զանգվածը հավասարաչափ քսեք հատապտուղների շերտի վրա:
11. Սառցեխցիկում պահած խմորը հանեք, քերեք խոշոր քերիչով և տեղաբաշխեք սպիտակուցի շերտի վրա:
12. Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 180 աստիճան, դրեք կարկանդակը ջեռոց 25 րոպեով, երբ այն պատվի ոսկեգույն կեղևով` հանեք: Սպասեք մինչև այն սառ9ի և հանեք կաղապարի մեջից:
13. Վրան շաքարավազի փոշի ցանեք:
Դուք կարող եք այն միանգամից մատուցել, սակայն կարելի է ամբողջ գիշեր սառնարանում պահել, իսկ առավոտյան մատուցել թեյի հետ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 7489 անգամ
Читать на русском
|