Քրքումի օգտակար հատկությունները. ինչպես ճիշտ օգտագործել
19.06.2017
Քրքումը հյութալի, նարնջագույն և հաճելի բույրով համեմունք է, որը հաճախ օգտագործում են որպես սննդային ներկիչ, սակայն ժողովրդական բժշկության մեջ, այն ավելի մեծ դեր ունի:
Համեմունքի հիմքում քրքումինն է՝ կենսաբանորեն ակտիվ նյութ, որը խթանում է նյութափոխանակությունը, օգնում դիաբետի հետ պայքարում, ինչպես նաև արդյունավետ միջոց է նիհարելու համար: Այդ պատճառով ոսկեգույն, բուրավետ փոշին խորհուրդ է տրվում ավելացնել սիրելի ճաշատեսակների մեջ, ինչպես նաև օգտագործել ամեն օր՝ սոված փորին, վրայից ջուր խմելով:
Սակայն քրքումը օգուտ է բերում միայն որոշակի մթերքների հետ համատեղությամբ: Պարզվում է, որ քրքումինի լիարժեք յուրացման համար անհրաժեշտ են ուղեկցող նյութեր, առանց որոնց, օրգանիզմը ունակ չէ ամբողջությամբ յուրացնել օգտակար նյութը:
Քրքումի օգտագործման կանոնները
1. Ինչպես ցույց են տվել վերջերս անցկացված հետազոտությունները, սև պղպեղը 20 անգամ ուժեղացնում է քրքումինի օգտակար հատկությունները: Արժե ավելացնել մի քանի հատիկ պղպեղ՝ քրքումով ճաշատեսակի կամ ըմպելիքի մեջ:
2. Ամերիկյան բժիշկ Ջոզեֆ Մերքոլի խոսքերով, քրքումը ունակ է նկատելիորեն բարձրացնել օրգանիզմի պաշտպանիչ գործոնները: Այդ նպատակով քրքումը պետք է օգտագործել բուսական կամ կաթնային յուղերով:
3. Պետք է հաշվի առնել ամերիկյան հայտնի ուռոցքաբան Սարասվաթի Սուկումարայի կարծիքը, ով խորհուրդ է տալիս տաքացնել քրքումը օգտագործելուց առաջ:
Համեմունքի այս երեք կանոնները հեշտ է պահպանել, պատրաստելով ոսկե կաթ` տաք ըմպելիք կաթից, պղպեղից, քրքումից և մեղրից:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 9770 անգամ
Читать на русском
|