Կաթնաշոռային տորթ թավայի մեջ
29.10.2016
Այս աղանդերը նման չէ մյուսներին, քանի որ դրա շերտերը պատրաստվում են չոր թավայի մեջ: Տորթի համը ստացվում է անհավանական նուրբ, իսկ կրեմը հալչում է բերանում:
Եթե դուք սիրում եք այս կարգի թխվածք, անպայման պատրաստեք սա:
Բաղադրիչները․
- Ցորենի ալյուր՝ 340 գր - Կաթնաշոռ՝ 220 գր - Շաքարավազի փոշի՝ 180 գր - Սոդա՝ 10 գր - Ձու՝ 2 հատ - Կաթ՝ 0,5 լ - Շաքարավազ՝ 200 գր - Վանիլին՝ 2 գր - Ընկույզ՝ 50 գր - Սև շոկոլադ՝ 60 գր։
Պատրաստման եղանակը․
1. Պատրաստում ենք կրեմը. խառնեք 1 ձու, շաքարավազ, 20 գր ալյուր և վանիլին: Լցրեք կաթը՝ այդ ընթացքում անընդհատ խառնելով: Զանգվածը պետք է միասեռ լինի՝ առանց գնդիկների: Դրեք ցածր կրակի վրա՝ թողնելով 5 րոպե։ Այնուհետև դրեք մի կողմ:
2. Կաթնաշոռի մեջ հանգած սոդա ավելացրեք և խառնեք:
3. Խառնեք մեկ ձուն շաքարավազի փոշու հետ, ավելացրեք մնացած ալյուրը:
4. Հունցեք խմորը: Բաժանեք 8 մասի: Ամեն մեկից գունդ պատրաստեք։
5. Գրտնակեք յուրաքանչյուր գունդը՝ մինչև բարակ շերտ ստանալը: Ծակեք պատառաքաղով: Տապակեք երկու կողմից մինչ այն շագանակագույն դառնա:
6. Դրեք շերտերը մեկը մյուսի վրա՝ քսելով պատրաստված կրեմը:
7. Այնուհետև կրեմ քսեք կողքերին։ Վրան քերեք շոկոլադը և մանրացված ընկույզը:
Միանգամից մի կերեք: Փոքր-ինչ համբերեք: Ավելի լավ է թողեք այն մնա մի քանի ժամ սենյակային ջերմասստիճանում, իսկ այնուհետև սառնարանում: Այն լավ կներծծվի և կլինի նուրբ և խոնավ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 9071 անգամ
Читать на русском
|