Շոկոլադե տարտ
29.09.2016
Շոկոլադե աղանդերներն ամենաճիշտ տարբերակն են, քանի որ դժվար է գտնել մեկին, ով անտարբեր է դրա նկատմաբ:
Ահա մեկ այլ շատ համեղ աղանդ՝ ֆրանսիական տարտ:
Բաղադրիչները․
- Սև շոկոլադ՝ 450 գր - Սերուցքային կարագ՝ 250 գր - Սերուցք՝ 600 մլ - Հավկիթ՝ 6 հատ - Կաթ՝ 3 ճաշի գդալ - Ցորենի ալյուր՝ 150 գր - Կակաո փոշի՝ 4 ճաշի գդալ - Շաքարավազ՝ 50գր - Մի պտղունց աղ։
Պատրաստման եղանակը․
1. 100 գր սերուցքային կարագը խառնում եք շաքարավազով և կաթով, ավելացնում մի պտղունց աղ:
2. Խառնեք ալյուրը կակաոյի հետ, ինչից հետո միացրեք իրար երկու խառնուրդները: Հունցեք խմորը մինչև համասեռ զանգված ստանալը և 15 րոպեով դրեք սառցախցիկի մեջ:
3. Սառը խմորը բացեք և դրեք ջեռոցի տարայի մեջ, որը քսված է սերուցքային կարագով:
4. Դրեք այն մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ՝ թողնոլով 15 րոպե:
5. Այդ ընթացքում կարելի է պատրաստել միջուկը: Խառնեք 100 գր սերուցքային կարագը 300 գր շոկոլադի հետ: 500 մլ սերուցքը եռացրեք և խառնեք այն շոկոլադով և կարագով: Խառնեք այն մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
6. Առանձին հարեք 4 սպիտակուց և 2 դեղնուց: Զգուշորեն ավելացրեք այն մնացած խառնուրդի վրա:
7. Լցրեք այն կորժի վրա և դրեք ջեռոցի մեջ՝ թողնոլով 25 րոպե: Պատրաստի տարտը պետք է սառի 2 ժամ, ինչից հետո վրան պետք է լցնել շոկոլադե ջնարակը:
8. Այն պատրաստելու համար խառնեք մնացած շոկոլադը և 10 գր կարագ: Եռացրեք մնացած սերուցքը և լցրեք շոկոլադի մեջ: Լցրեք տարտի վրա և թողեք ևս մեկ ժամ:
Այս շոկոլադե աղանդերը հիանալի տարբերակ է ցուրտ աշնանային երեկոների համար, քանի որ այն հիանալի սազում է տաք ըմպելիքների հետ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 8382 անգամ
Читать на русском
|