Նարնջային կոնֆետ
24.09.2016
Որքան էլ քաղցրավենիք արտադրողները ջանք չթափեն, միևնույն է՝ տնային քաղցրավենիքներն ավելի համեղ են ստացվում, չնայած որ, այնտեղ չեն ավելացնում տարբեր հավելումներ, որոնք բավականին վնասակար են:
Պարզվում է, որ հյութալի, վառ մրգերից նույնպես կարելի է համեղ կոնֆետներ պատրաստել, որոնք հիշացնում են մարմելադ: Կարամելացված նարինջը, տնային կոնֆետների ամենահաջող բաղադրատոմսերից է: Պետք է սակայն միանգամից նշել, որ շագանակագույն շաքարավազն ավելի ճիշտ է այս քաղցրավենիքի պատրաստման համար, քան սովորականը: Այն ավելի լավ է կարամելացվում՝ մրգերին տալով թանձրություն:
Պատրաստման համար անհրաժեշտ են․
- Նարինջ՝ 1 կգ - Շագանակագույն շաքարավազ՝ 400 գր - Ջուր՝ 100 մլ։
Պատրաաստման եղանակը․
1. Լավ լվացեք նարինջները, քանի որ դրանք օգագործելու եք կեղևի հետ: Կտրատեք կլորակներով՝ մոտավորապես 0,5 սմ հաստությամբ:
2. Խորը թավայի մեջ լցրեք շաքարավազի մի մասը, վրան դրեք մրգերի շերտ, կրկին լցրեք շաքարավազ և դրեք մրգեր, վերջին շերտը պետք է շաքարավազը լինի:
3. Լցրեք ջուրը, ծածկեք թավան և թողեք հանդարտ կրակի վրա 2 ժամ: Անհրաժեշտության դեպքում ջուր ավելացրեք:
Անուշ արեք։
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 8107 անգամ
Читать на русском
|