Բարակ նրբաբլիթներ կարտոֆիլից. սա դուք դեռ չեք փորձել
17.09.2016
Կարտոֆիլե նրբաբլիթը հագեցնող և շատ ախորժելի ուտեստ է: Եթե կարծում եք դրանք նման են կարտոֆիլե կոտլետներին, ապա սխալվում եք:
Չնայած, որ այս նրբաբլիթների հիմքում կարտոֆիլն է, դրանք ամբողջովին այլ կերպ են պատրաստվում, իսկ համն ու կազմվածքը ավելի նուրբ և թեթև են:
Այն կարելի է մատուցել թթվասերով կամ սերուցքային կարագով՝ որպես նախաճաշ:
Բաղադրիչներ․
- 5 ոչ մեծ կարտոֆիլ - 250-300 մլ կաթ - 250-300 գր ալյուր - 3-4 կտոր սխտոր - 3 ձու - 1 ճաշի գդալ շաքարավազ - 3+2 ճաշի գդալ բուսական յուղ - Աղ - Մաղադանոս։
Պատրաստման եղանակը․
Մաքրում եք և կտրատում կարտոֆիլը 4 մասի, լցնում ջուր (այնքան, որ հազիվ ծածկի կարտոֆիլը), աղ և եփում: Մի քիչ սառելուց հետո ջրի հետ, որում այն եփվել է, լցնում եք բլենդերի մեջ և հարում մինչև շիլայանման զանգված ստանալը:
Այնուհետև ավելացնում եք սխտոր, ձու, ալյուր, կաթ, 3 ճաշի գդալ բուսական յուղ, կանաչի և աղ՝ մոտավորապես մեկ թեյի գդալ: Լավ խառնում եք և թողնում 20 րոպե խմորը հանգստանա:
Տապակում եք տաքացրած թավայում, քիչ քանակությամբ բուսական յուղով՝ միջին տրամագծով բարակ նրբաբլիթներ:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 10257 անգամ
Читать на русском
|