Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով եւ չրեղենով
07.04.2012
Սուրբ Զատիկն այս տարի նշվելու է ապրիլ 8-ին: Ընդամենը մեկ օրից իրար կասենք. «Քրիստոս հարյավ ի մեռելոց»: «Օրհնյալ է հարությունը Քրիստոսի». կհնչի պատասխանը:
Սուրբ Զատկի արարողակարգը, սակայն, կմեկնարկի այսօր երեկոյան: Եկեղեցիներում կմատուցվի պատարագ, եւ տեղի կունենա ճրագալույցի արարողություն: Պատարագի մասնակիցները պետք է եկեղեցուց ճրագ տուն տանեն, որը, ըստ ավանդության, տունը լույսով եւ ջերմությամբ է լցնում:
Այնպես որ տոնական սեղանի պատրաստությունները արդեն սկսեք, սիրելի լեդիներ: Զատկի սեղանի զարդը, ներկված հավկիթից հետո, իհարկե, տոնական փլավն է:
Կարդացեք նաեւ Կուլիչ' շոկոլադով եւ ընկույզով. Զատկի խոհանոց
Զատկի թխվածք՝ ծիրանաչրով
Հարկավոր է'
4 բաժակ բրինձ, 400 գ չամիչ, 100 գ ծիրանի չիր, 100 գ սալորաչիր, 50 գ դեղձի չիր, 4-5 ճաշի գդալ յուղ, աղ՝ ըստ ճաշակի:
Բրինձը թրջել աղաջրում, թողնել գիշերը: Չիրն ու չամիչը գոլ ջրով լվանալ, քամել, չորացնել: Յուղը հալեցնել, չամիչը գցել յուղի մեջ, բովել, ավելացնել չիրը: Երբ յուղը ներծծվի, կրակն անջատել: Կաթսայի տակ լցնել բրնձի մի մասը, ավելացնել չրեղենը: Կրկին լցնել բրնձի մնացած մասը, դնել յուղը, չրեղենի ու չամիչի մնացած մասը եւս ավելացնել: Եփել այնքան մինչև բրինձը եփվի, և գունագեղ փլավը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Ուրախ Զատիկ!!! Դիտվել է 33491 անգամ
|