Եթե սիրում եք խոհանոցում հրաշքներ գործել ու զարմացնել ընտանիքի անդամներին, հյուրերին այս բաղդրատոմսը հենց Ձեզ համար է: Առավել եւս եթե սիրում եք դասական երաժշտություն... :) «Դաշնամուր» աղցանի պատրաստման համար անհրաժեշտ է՝
4 հատ եփած ձու,
150-200 գ պինդ պանիր,
250-300 գ հավի եփած միս,
200 գ եփած շամպինիոն,
մարինացված սոխ,
100 գ ընկույզ,
250-300 գ մայոնեզ:
Զարդարելու համար կարող եք օգտագործել՝
1 հատ պանրիկ,
3-4 ձվի սպիտակուց,
3 հատ սալորաչիր,
1 հատ փոքր լոլիկ,
մաղադանոս:
Պատրաստման եղանակը.
Աղցանը ստանում ենք շերտերով' ձվի կտրատած սպիտակուց, խորանարդաձև կտրատած հավի միս, սոխ, սունկ, պանիր, մանրացրած ընկույզ, կտրատած դեղնուց:
Բացի հավի մսի շերտից, մյուս բոլոր շերտերի վերջում ավելացնում ենք մայոնեզ' փորձելով ցանց պատկերել: Վերջին' դեղնուցի շերտի վրա ևս ավելացնում ենք մայոնեզ ու հարթեցնում «դաշնամուրի» մակերեսը:
«Դաշնամուրի» մի մասը զարդարում ենք ձվի սպիտակուցով: Մյուս մասում պանրիկների միջոցով փորձում ենք ստանալ սպիտակ ստեղնաշար: Սև ստեղների համար օգտագործում ենք սալորաչիր: Լոլիկի եւ մաղադանոսի միջոցով կարող ենք ստանալ նաև գեղեցիկ ծաղիկ (առավել ռոմանտիկների համար):
02-06-2023 03:20 Քրոնիկ հոգնածության քողի տակ կարող է թաքնվել դեպրեսիան, ենթադեպրեսիվ վիճակը (դեպրեսիայի սկզբնական փուլը), հոգեսոմատիկ սինդրոմը, սոմատոֆորմ խանգարումը։ Երբեմն այն կարող է լինել հիպոթիրեոզ, այսինքն՝ վահանաձև գեղձի ֆունկցիայի նվազում կամ, օրինակ, շաքարային դիաբետ:
01-06-2023 03:30 Հավերժ սիրո և երջանիկ հարաբերությունների գաղտնիքը պարզ ամենօրյա պրակտիկայի մեջ է, կարծում են ամերիկացի հետազոտող հոգեբանները։ Նրանց կարծիքով՝ կարևոր են աննշան թվացող մանրուքները։ Օրինակ՝ բարի առավոտ և բարի գիշեր մաղթելը, զրույցի ընթացքում աչքի կոնտակտ պահպանելը և միմյանցից օգնություն խնդրելը։
01-06-2023 03:19 Ամերիկացի գիտնականները ռիբոնուկլեինաթթու-պատվաստանյութը օգտագործել են ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի բուժման համար: Ըստ ամերիկացի գիտնականների ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղը շարունակում է մնալ ամենատարածվածը։ Այն տարեկան ախտորոշվում է 432 հազար մարդու մոտ։ Իսկ ուռուցքի հայտնվելուց 5 տարի հետո փրկվում է պացիենտների մոտ 9%-ը։։
31-05-2023 10:19 Որոշ մարդկանց, ելնելով իրենց գենետիկ առանձնահատկություններից, կենսականորեն անհրաժեշտ են ձկան յուղում պարունակվող օմեգա-3 պոլիչհագեցած ճարպաթթուները: Իսկ արտադրանքի վիտամինային բաղադրությունը օգտակար է դարձնում նրանց համար, ովքեր պետք է նորմալացնեն արյան մակարդումը, ամրապնդեն իմունիտետը, բարելավեն մաշկի վիճակը, շարունակել է նա։