Կոտլետներ ցանցի մեջ
21.06.2023
Համեղ կոտլետներն այս մոդեռն մատուցմամբ տոնական կդարձնենք Ձեր ամենօրյա սեղանը:
6-8 բաժին կոտլետներ ստանալու համար հարկավոր է.
- 550 գրամ հավի աղացած միս, - 2 հատ սոխ, - 2 պճեղ սխտոր, - կես սպիտակ հաց՝ բատոն, - կեսական կապ սամիթ և մաղադանոս, - համեմունքներ, - աղ, - 500գ շերտավոր խմոր, - 1 ձու, - բուսական յուղ:
Միջուկի համար․
- հորթի լյարդ, - սոխ, - աղ, - բուսական յուղ:
Սկսում ենք միջուկի պատրաստումից: Հորթի լյարդը լվանում ենք կաթի մեջ, փոքրիկ կտորների բաժանում, ավելացնում կտրտած սոխը և տապակում բուսական յուղի մեջ: Հովանալուց հետո, անցկացնում ենք մսաղացով:
Անցնում ենք խճողակի՝ ֆարշի պատրաստմանը:
Սպիտակ հացը մանր մասերի կտրատել, թրջել ջրով (ցանկալի է կաթով): Այնուհետև հավի միսը, սոխը, կաթի միջից հանած հացը, սխտորը և կանաչին անցկացնել մսաղացով: Հետո աղացած զանգվածը համեմել համեմունքներով և աղով:
Շերտավոր խմորը բաժանել 2 մասի. մի մասը գրտնակել քառակուսաձև և բաժանել ուղիղ 8 մասի, մյուսը նորից գրտնակել, բայց այս անգամ երկար ու բարակ շերտեր կտրել:
Խճողակը դնում ենք մասերի բաժանված խմորի վրա, փոսիկ անում, լցոնում լյարդի միջուկով, ու ավելացնում խճողակի հաջորդ շերտը:
Խմորի դուրս մնացած հատվածները բերում են դեպի կենտրոն, իսկ արդեն բարակ շերտերով ձևավորում՝ ցանցի տեսք տալով:
Վրան քսում ենք լավ հարած ձու, տեղավորում ջեռոցի յուղած տապակի մեջ:
200 աստիճանի տակ եփում ենք 40 րոպե: Հանելուց հետո կոտլետները տեղավորում ենք հազարի տերևների վրա: Դրանց թե բույրը, թե տեսքը բոլորին միանգամից սեղանի շուրջ կհավաքեն:
Բարի ախորժակ: Դիտվել է 19425 անգամ
Читать на русском
|