Տոնածառ-կեքս. ամանորյա աղանդեր
18.12.2012
Ձեր ամանորյա սեղանին բացի դեկորատիվ էլեմենտներից, կարող է զարդարանք դառնալ նաև համեղ աղանդերը' տոնական զարդարումներով: Պատրաստեք այս տոնածառ-կեքսը, որը բացի համեղ լինելուց, նաև շքեղ տեսք ունի:
Անհրաժեշտ է'
Թխվածքի համար' 3 ձու, աղ, շաքարավազ' 75 գ, աղացած նուշ' 100 գ, 25 գ ալյուր, 25 գ փխրեցուցիչ:
Զարդարելու համար' սպիտակ շոկոլադ' 100 գ, պիստակ' 100 գ:
Շաքարով գլազուրի համար' շաքարի փոշի' 3ճ. գդալ, 1թ. գդալ կիտրոնի հյութ:
Այս ամենը 6 բաժնի համար է:
Պատրաստման եղանակը.
Թխելու համար նախատեսված թուղթը կտրեք շրջանաձև' 20սմ տրամագծով: Բուրգեր ստացեք շրջանաձև ստվարաթղթից և դրեք մի քիչ ավելի մեծ տրամագծով բաժակների մեջ այնպես, ասես ձագար լինեն:
Սպիտակուցներն առանձնացրեք դեղնուցից: Հարեք սպիտակուցները մի պտղունց աղով, մինչև լավ փրփրեն: Շարունակեք հարել' ավելացնելով շաքարավազ: Այնուհետև ավելացրեք դեղնուցը: Աղացած նուշը խառնել ալյուրի և փխրեցուցիչի հետ: Զգուշորեն խառնեք այս երկու զանգվածներն իրար: Ստացված զանգվածով լցրեք բուրգերը: Նախապես տաքացրեք ջեռոցը մինչև 180˚: Թխեք 15-20 րոպե: Հանեք ջեռոցից և թողեք սառչի: Պիստակները մանրացրեք, սպիտակ շոկոլադը հալեցրեք գոլորշու վրա: Ստացված կեքսերը հանեք թղթերից: Սպիտակ շոկոլադով պատեք կեքսերն ու թաթախեք պիստակի մեջ: Կարմիր կետիկներ կարող եք անել յուրաքանչյուր կարմիր մրգից կամ մուրաբայով: Շաքարի փոշին խառնեք կիտրոնի հյութի հետ և թեյի գդալով շաղ տվեք «տոնածառի» վրա: Բոլորի գագաթին շաքարի փոշի ցանեք:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 8928 անգամ
|