Սթեյք սխտորով եւ կարագով
13.10.2023
Միսը ստացվում է հյութալի, իսկ համեմունքները նուրբ բուրմունք են հաղորդում։ Դուք կարող եք վայելել համեղ սթեյքն ընդամենը մի քանի րոպեում։
Կալորիաներ՝ 450 կկալ/100գ Նախաատրաստման ժամանակը՝ 30ր. Եփելու ժամանակը՝ 10 րոպե:
Բաղադրիչները․
- Տավարի միս՝ 300 գ - Սխտոր՝ 10 գ - Մաղադանոս՝ 1 ճ.գ. - Կարագ՝ 40 գ - Բուսական յուղ՝ 2 ճ.գ. - Ծովային աղ՝ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը.
![stake-1-LN 600x400](/images/mixed/stake-1-LN.jpg)
1. Սթեյքի համար նախատեսված փափուկ միսի կտորները, որոնց հաստությունը պետք է լինի 2 սմ, չորացրեք թղթե սրբիչով և թողեք սենյակային ջերմաստիճանում 20-30 րոպե։
![stake-2-LN.jpg 600x400](/images/mixed/stake-2-LN.jpg)
2.Մինչ միսը հանգստանում է, կտրատեք սխտորն ու մաղադանոսը։
![stake-3-LN.jpg 600x400](/images/mixed/stake-3-LN.jpg)
3. Մարմանդ կրակի վրա հալեցրեք կարագը, ավելացրեք սխտորը և թույլ կրակի վրա եփեք մոտ 5 րոպե, որպեսզի սխտորի հոտն անցնի։ Կարեւոր է կրակը ցածր պահել, որպեսզի ձեթն ու սխտորը չայրվեն։ Վերջում մի պտղունց աղ ավելացրեք։
![stake-4-LN.jpg 600x400](/images/mixed/stake-4-LN.jpg)
4. Միսը հանգստանալուց հետո այն աղեք՝ մի փոքր շփելով աղը։ Այնուհետև միսը պատեք բուսայուղով։ Կարևոր է պահպանել նշված հերթականությունը: Նախընտրելի է միսն անմիջապես տապակել։
![stake-5-LN.jpg 600x400](/images/mixed/stake-5-LN.jpg)
5. Հաստ տակով տապակը լավ տաքացրեք։ Ջերմաստիճանը պետք է լինի շատ բարձր՝ մոտ 180 աստիճան։ Միսը տապակեք յուրաքանչյուր կողմից՝ երկու րոպե:
![stake-6-LN.jpg 600x400](/images/mixed/stake-6-LN.jpg)
6. Պատրաստի միսը կտրատեք կտորների, վրան լցրեք լցնել սխտորով կարագը, շաղ տվեք մաղադանոսը և մատուցեք նախընտրելի ուղեկցող ուեստի հետ։ Բարի ախորժակ:
![stake-7-LN.jpg 600x400](/images/mixed/stake-7-LN.jpg)
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 1566 անգամ
Читать на русском
|