Հագեցնող ռիզոտո՝ ոսպով
18.05.2023
Ռիզոտան ամբողջ աշխարհում հենց այնպես չէ, որ հայտնի է դարձել։ Այս դասական իտալական ուտեստը գնահատվում է իր պարզ բաղադրատոմսի, առողջարար բաղադրիչների և վառ համի համար:
Եթե հոգնել եք դասական տարբերակից, ապա արժե փորձել ոսպով ռիզոտո։ Այն իրենց ճաշացանկում կարող են ներառել նաև նրանք, ովքեր հավատարիմ են ճիշտ սննդակարգին կամ դիետա են պահում։
Բաղադրիչները
- թարմ շամպինիոն սունկ՝ 6 հատ. - սև սոյայի սոուս Chin-Su՝ 2 ճ.գ - բալզամիկ քացախ՝ 1 ճ.գ - երիտասարդ սխտոր՝ 2 պճեղ - սոխ՝ 1 գլուխ - բրնձ՝ 0,5 - ոսպ՝ 0,5 բաժակ - խմորիչ՝ 0.4 բաժակ - կիտրոնի հյութ՝ 1 հատ. - չորացրած խնկուն (ռոզմարին)՝ 3 ճ.գ - սնկի արգանակ՝ 4 բաժակ - աղ՝ ըստ ճաշակի - թարմ սպանախ՝ 3 բաժակ - չզտված բուսական յուղ՝ 4 ճ.գ.:
Պատրաստման եղանակը
1․ Մեծ կաթսայի մեջ նախապես տաքացրած բուսայուղով տապակեք սունկը։ Ավելացրեք սոյայի սոուս և բալզամիկ քացախ: Տապակեք սունկը միջին կրակի վրա մոտ 6 րոպե, մինչև փափկի, ապա հանեք կրակից և մի կողմ դրեք։
2․ Տապակեք սխտորն ու սոխը։ Դրանց վրա ավելացրեք բրինձը, ոսպը, կիտրոնի հյութը, սոյայի սոուս, խմորիչը, խնկունը և կես բաժակ արգանակ։
3․ Եփելու ընթացքում ոսպը և բրինձը պետք է ներծծեն արգանակը; Հեղուկի մի մասը կգոլորշիանա: Չմոռանաք խառնել։
4․ Շարունակեք ավելացնել արգանակը (կես բաժակ)՝ չմոռանալով խառնել։ Արգանակի նոր չափաբաժին ավելացնելուց առաջ համոզվեք, որ մանրաձավարը կլանել է նախորդը։ Եփեք արգանակը 35 րոպե կամ մինչև բրինձն ու ոսպը փափկեն:
5․ Ռիզոտտոն պատրաստվելուց հետո վրան ավելացրեք սպանախը և խառնեք:
6․ Այնուհետև ռիզոտոյի մեջ ավելացրեք սունկը և խառնեք։
7․ Մատուցեք տաք վիճակում կամ թողնել մի փոքր սառչի։
Բարի ախորժակ։
Աղբյուր` LADYNEWS.am
Դիտվել է 2555 անգամ
Читать на русском
|