Գիտնականները հայտնել են ածխաջրերի օգտակարության մասին
19.02.2019
Գիտնականները պարզել են, որ ածխաջրերի օգտագործումը կարող է իջեցնել մահացությունը և մեծացնել այնպիսի վտանգավոր հիվանդություններից խուսափելու հնարավորությունը, ինչպիսիք են շաքարախտը և կաթվածը։
Գիտնականները նշել են, թե ինչու պետք է վերանայել ածխաջրեր օգտագործելուց հրաժարվելու ընդունված մոտեցումից։
Հետազոտություններից հետո փորձագետները պարզել են, որ ածխաջրերի մասին պետք չէ մտածել որպես միայն ոչ օգտակար նյութերի, որոնք ճարպակալման են հանգեցնում։ Հարկ է նշել, որ ածխաջրեր պարունակվում են բազմաթիվ մթերքներում․ քաղցրավենիքներից միջև բրիձն ու լոբազգիները։
Պարզվել է, որ մթերքները, որոնց կազմում ածխաջրեր կան, երբեմն կարող են անգամ բարենպաստ ազդեցություն ունենալ առողջություն վրա։ Այսպես, այդ նյութերը մահացությունը իջեցնում են 15-30%, նվազեցնում են սիրտ-անոթային, դիաբետիկ հիվանդությունների և կաթվածի ռիսկը։ Բացի այդ, նրանց մոտ, ովքեր օրական օգտաքործում են 25-30 գրամ ածխաջրեր, կարող է արձանագրվել արյան ճնշման և խոլեստերինի անկում։
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 4274 անգամ
Читать на русском
|