Գիտնականները հայտնել են ածխաջրերի օգտակարության մասին
19.02.2019
Գիտնականները պարզել են, որ ածխաջրերի օգտագործումը կարող է իջեցնել մահացությունը և մեծացնել այնպիսի վտանգավոր հիվանդություններից խուսափելու հնարավորությունը, ինչպիսիք են շաքարախտը և կաթվածը։
Գիտնականները նշել են, թե ինչու պետք է վերանայել ածխաջրեր օգտագործելուց հրաժարվելու ընդունված մոտեցումից։
Հետազոտություններից հետո փորձագետները պարզել են, որ ածխաջրերի մասին պետք չէ մտածել որպես միայն ոչ օգտակար նյութերի, որոնք ճարպակալման են հանգեցնում։ Հարկ է նշել, որ ածխաջրեր պարունակվում են բազմաթիվ մթերքներում․ քաղցրավենիքներից միջև բրիձն ու լոբազգիները։
![uglerodi-2-LN 600x580](/images/mixed/uglerodi-2-LN.jpg)
Պարզվել է, որ մթերքները, որոնց կազմում ածխաջրեր կան, երբեմն կարող են անգամ բարենպաստ ազդեցություն ունենալ առողջություն վրա։ Այսպես, այդ նյութերը մահացությունը իջեցնում են 15-30%, նվազեցնում են սիրտ-անոթային, դիաբետիկ հիվանդությունների և կաթվածի ռիսկը։ Բացի այդ, նրանց մոտ, ովքեր օրական օգտաքործում են 25-30 գրամ ածխաջրեր, կարող է արձանագրվել արյան ճնշման և խոլեստերինի անկում։
![uglerodi-1-LN 600x580](/images/mixed/uglerodi-1-LN.jpg)
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 4732 անգամ
Читать на русском
|