Ինչպես սեզոնային բանջարեղենը կօգնի օրգանիզմին անցնել ամառվանից` աշուն
01.09.2017
Թարմ մրգերի, հատապտուղների և բանջարեղենի սեզոնը մոտենում է ավարտին: Ինչպե՞ս մտնել աշուն ամառվաից վերցնելով միայն օգտակարը և լավագույնը:
Աշնան գալուն պես մեզանից շատերը սկսում են նկատել հոգնածություն, քնկոտություն, անտարբերություն: Մեզ ավելի դժվար է առավոտյան արթնանալը, մենք ցանկանում ենք ավելի կալորեական սնունդ և միս: Եվ իհարկե ունենում ենք ցածր ճնշում և ընդհանուր թուլություն:
Այդպես մեր օրգանիզմն արձագանքում է եղանակի փոփոխությանը: Ինչպե՞ս օգնել օրգանիզմին անցնել մեկ եղանակից մյուսին:
Ի՞նչ կարող ենք մենք անել.
Օգտագործել մրգեր և բանջարեղեն
Անցնել ավելի դյուրամարս սպիտակուցային սնունդի՝ թռչնամիս, ձուկ, որպեսզի օրգանիզմը չծանրաբեռնենք և կրճատենք էներգիայի ծախսը:
Սննդակարգ մցնել կրեմ-ապուրներ սեզոնային բանջարեղենից՝ բրոկոլլի, կաղամբ, գազար, ծնեբեկ, նեխուր, դդում:
Օգտագործել նյարդային և իմունային համակարգը խթանող ըմպելիքներ: Դրա համար բավական է թեյի մեջ ավելացնել մի փոքր կոճապղպեղ, իսկ սուրճի մեջ՝ մի քիչ դարչին:
Սննդի մասնագետների մեծամասնությունը համամիտ են այն հարցում, որ սեզոնային, տվյալ ժամանակաշրջանում աճող բանջարեղենի օգտագործումն ամենաարդյունավետ տարբերակն է, քանի որ առավելագույնս բավարարում է օրգանիզմի պահանջը սնուցող նյութերի մեջ:
Եվ իհարկե, ամենաճիշտ տարբերակը ամիսներով պահպանելու այդ մթերքների օգտակար հատկությունները՝ սառեցնելն է: Գնեք բոլոր դեղին, նարնջագույն և կարմիր բանջարեղենները, սմբուկ, դդմիկ, բրոկոլլի, դդում, մրգեր, թուզ և սառեցրեք:
Լիցքավորվելու համար հիանալի տարբերակներ են մրգերից և բանջարեղենից պատրաստված սմուզիները:
Ահա հեշտ բաղադրատոմս.
- 150-200 գր դդում կամ 1 տանձ/խնձոր - Արմավ 1-2 հատ - Մի փոքր կոճապղպեղ։
Դդումը կամ տանձը/խնձորը ջեռոց դրեք կամ շոգեբաղնիքի վրա պատրաստեք, 1-2 արմավը գիշերը թողեք գոլ ջրում (կամ առնվազն մեկ ժամ), լվացեք, լցրեք բոլոր բաղադրիչները բլենդերի մեջ, ավելացրեք 100 մլ ջուր և հարեք:
Կարող եք ընտրել ձեր համադրությունները` ավելացնելով մածուն:
Աշնանը ճիշտ պատրաստվեք, որպեսզի մռայլ աշնանային օրերին ձեզ ուրախացնեք վառ տրամադրությամբ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am
Դիտվել է 5434 անգամ
Читать на русском
|