Սերուցքային կարագը օգտակար է առողջության համար. բժիշկներ
12.05.2017
Բժիշկները խորհուրդ են տալիս ուտել սերուցքային կարագ ամեն օր և չփոխարինել այն բուսական յուղով:
Շատերը կարծում են, որ սերուցքային կարագն իր մեջ խոլեստերինի մեծ քանակ է պարունակում և ավելի լավ է դրանից հրաժարվել: Սակայն պարզվել է, որ կարագի ոչ մեծ չափաբաժինը օգտակար է օրգանիզմի համար:
Սերուցքային կարագը պատրաստում են յուղալի սերուցքներից․ եթե դրանում կան բուսական յուղեր, ապա այդպիսի մթերքն անվանում են սփրեդ:
Հետազոտությունը ցույց է տվել, որ բուսական յուղերի օգտագործումը չի ազատում սրտային հիվանդություններից, չնայած որ փոքր-ինչ իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակը: Սերուցքային կարագ օգտագործելը օրգանիզմին ոչ մի վնաս չի բերում:
Մասնագետները նշել են, որ ավելի կարևոր է չբացառել սերուցքային կարագը սննդակարգից, այլ համտեղել այն այլ օգտակար յուղերի հետ: Օրինակ, կարելի է ընտրել տարբեր տեսակի յուղեր աղցանների, տապակելու, շիլաների համար:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 7534 անգամ
Читать на русском
|