8 պատճառ դարչինը սննդի մեջ ավելացնելու համար
21.10.2016
Դարչինը շատ տարածված համեմունք է, այն ավելացնում են կարկանդակներում, թխվածքաբլիթներում, ինչպես նաև ըմպելիքներում՝ սուրճի, տաք շոկոլադի և թեյի մեջ:
Դարչինի հիանալի բույրը բարենպաստորեն է ազդում նյարդային համակարգի վրա, բացի դրանից այն ունի տաքացնող ազդեցություն, ինչը դրան դարձնում է նյութափոխանակման օգնականը: Դարչինը պարունակում է երկաթ, մագնիում, կալցիում, բջջանյութ, ֆլավոնոիդ և հակաօքսիդանտներ:
Ութ պատճառ դարչինը սննդի մեջ ավելացնելու համար.
Խթանում է ուղեղի աշխատանքը
Ապացուցված է, որ դարչինի բույրն արթնացնում է ուղեղի ճանաչողական ֆունկցիան, իսկ դրա օգտագործումը լավացնում է ուղեղի աշխատանքը: Դարչինը օգնում է լավացնել հիշողությունը, կենտրոնացվածությունը, քչացնում Ալցհեյմերի հիվանդության հավանականությունը: Սննդի մեջ ավելացրած փոքր-ինչ դարչինը օգնում է պայքարել վրդովվածության, դեպրեսիայի և գլխացավի դեմ: Այդ պատճառով կարող եք ավելացնել այն սուրճի կամ այլ ճաշակելիքի մեջ:
Օգտակար է սրտի համար
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ դարչինի և քրքումի ավելացումը սննդի մեջ օգնում է նվազեցնել յուղոտ սննդի ազդեցությունը օրգանիզմի վրա:
Օգնում է նիհարել
Իհարկե, առողջ սնունդը և սպորտով զբաղվելն առաջնահերթ է: Սակայն դարչինը օգնում է ուժեղացնել մետաբոլիզմը, կարգավորում է շաքարի մակարդակն արյան մեջ, ինչը կարևոր դեր է խաղում նիհարելու համար:
Կարելի է ավելացնել փոքչ-ինչ դարչին վարսակի կամ յոգուրտի մեջ: Այս կերպ դուք համատեղում եք օգտակարը հաճելիի հետ՝ նիհարում և վայելում եք համեմունքի բույրը: Իհարկե դուք միանգամից չեք զգա արդյունքը, սակայն ժամանակի ընթացքում կսկսեք կորցնել ավելորդ քաշը:
Լավացնում է նյութափոխանակությունը
Դարչինը օգնում է կանխել ստամոքսի աշխատանքի խափանումը, նվազեցնում ստամոքսի քրոնիկ ցավերը: Կարող եք դարչինն ավելացնել բանջարեղենային ապուրի մեջ:
Կանխում է քաղցկեղի զարգացումը
Դարչինի օգտագործումը օգնում է կանխել քաղցկեղային հյուսվածքների աճը, մեծացնում է գլյուկոզայի մակադակը արյան մեջ: Ավելացրեք այն վարսակով շիլայի կամ սուրճի մեջ, այդպես դուք կպաշտպանեք ձեզ քաղցկեղից:
Լավացնում է տրամադրությունը
Դարչինը մանգանi լավ աղբյուր է: Այն օգնում է հաղթահարել տրամադրության հաճախակի փոփոխությունները, հաշվեկշռել հորմոնները օրգանիզմում:
Ամրացնում է լնդերը
Դարչինն ունի հակաբակտերիալ հատկություններ, օգնում է ամրացնել լնդերը և պաշտպանում ատամները վնասվածքներից: Բացի այդ այն թարմացնում է շնչառությունը:
Լավացնում է մաշկը
Շնորհիվ հակաբակտերիալ միջոցների դարչինը օգնում է հանել մաշկի քորը և կարմրածությունը: Այն անփոխարինելի է յուղոտ և խնդրահարույց մաշկի համար:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 6042 անգամ
Читать на русском
|