Ինչպես պահել կիտրոնը, որպեսզի այն թարմ մնա
12.09.2016
Որպես կանոն կիտրոնները դառնում են պինդ և չոր արդեն 7 օրից: Սառնարանում դրանք մնում են մի քիչ ավելի երկար: Սակայն գոյություն ունեն միջոցներ, որոնք թույլ կտան պահպանել նրանց թարմ և հյութալի բավականին երկար:
Գլխավոր կանոնը՝ մի պահեք վնասված կիտրոնը: Դրանք պետք է լինեն առանց ճաքերի:
Եվ այսպես, կիտրոնների պահպանման լավագույն տարբերակը դրանք հերմետիկ տոպրակի մեջ դնելն է և սառնարանում պահելը: Այդ կերպ կիտրոնները հանարավոր է պահել մինչև 4 շաբաթ: Կարելի է նաև նախապես դրանց վրա քսել բուսական յուղ: Լավագույն ջերմաստիճանը կիտրոնների թարմ պահպանման համար +4… +10 °C է: Սառնարանների մեծ մասում այդպիսի ջերմաստիճանը լինում է մեջտեղի դարակներում:
Եթե դուք արդեն կտրել եք կիտրոնը, այն կարող եք տեղավորել ապակե բանկայի մեջ և շաքարավազ լցնել վրան: Դրեք այդպես սառնարանի մեջ:
Կիտրոնը երկար թարմ կմնա, եթե այն տեղադրեք ջրով բանկայի մեջ և ջուրը փոխեք օրը 1-2 անգամ:
Սակայն ավելի լավ է պահել այն չոր ավազում: Այդ կերպ կարելի է պահել նաև գազարը և բազուկը:
Եթե կիտրոնն արդեն փոքր-ինչ չորացել է, իջեցրեք այն եռացող ջրի մեջ մեկ րոպեյով և փաթաթեք սրբիչի մեջ: Բացեք սրբիչը, երբ կիտրոնը սառի:
Որպեսզի կիտրոնը հյութալի լինի, գլորեք այն ուղիղ հարթության վրա՝ մատներով թեթևակի սեղմելով կեղևի վրա:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5709 անգամ
Читать на русском
|