Կարկանդակ բալով. հիանալի տարբերակ ամռան համար
24.08.2016
Եթե ձեր մոտ կեֆիր է մնացել, ապա մենք գիտենք, թե ինչպես այն օգտագործել: Մասնավորապես դուք կարող եք թխել հիանալի կարկանդակ բալով:
Այս բաղադրատոմսը սիրված է շատ տնային տնեսուհիների կողմից, քանի որ այն անչափ համեղ է և անհրաժեշտ բաղադրիչները միշտ կան ձեռքի տակ: Հյութալի բալը և օդային խմորն այն ամենն է ինչ մեզ պետք է ամռանը:
Բաղադրիչներ․
- Բալ՝ 200 գր - Կեֆիր՝ 200 մլ - Ձու՝ 3 հատ - Ալյուր՝ 1 բաժակ - Փխրեցուցիչ՝ 1,5 թեյի գդալ - Շաքարավազ՝ 1 բաժակ - Սերուցքային կարագ՝ 1 թեյի գդալ - Շաքարավազի փոշի՝ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը․

1.Տաքացրեք ջեռոցը մինչև 180 աստիճան:
2. Բալից հանեք կորիզները: Դրեք հատապտուղները քամիչի մեջ, որպեսզի հյութը քամվի:
3. Հարեք ձուն և շաքարավազը, ավելացրեք կեֆիրը և խառնեք:
4. Ջրիկ զանգվածի մեջ լցրեք ալյուրը և փխրեցուցիչը: Վերահսկեք ալյուրի քանակը, խմորը պետք է դժվարությամբ սահի գդալից:
5. Ջեռոցի ամանին քսեք սերուցքային կարագ և խմորը լցրեք մեջը: Հավասարապես խմորի վրա դրեք բալը:
6. Խմորը ջեռոցում պահեք 40-45 րոպե:
7. Սառելուց հետո վրան շաքարավազի փոշի ավելացրեք:
Շատ համեղ է, փորձեք:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 9370 անգամ
Читать на русском
|