Հնկաձավարի օգտակարությունն անգնահատելի է
16.04.2016
Գիտե՞ք արդյոք, թե որքան շատ վիտամիններ և միներալներ է պարունակում հնդկաձավարը: Ձավարեղենի թագուհին երկաթի, կալցիումի, յոդի և այլ օգտակար նյութերի յուրահատուկ աղբյուր է: Միաժամանակ այն ունի քիչ ածխաջրեր, որի համար ներառվում է գրեթե բոլոր տեսակի դիետաների մեջ:
Հնդկաձավարը օգտագործում են ոչ միայն ձավար կամ ալյուր ստանալու համար, այլ նաև բժշկական նպատակներով, ինչը կրկին ապացուցում է նրա օգտակարությունը:
Եվ այսպես, ինչո՞վ է այն օգտակարը․
1. Ապացուցված է, որ հնդկաձավարով ճաշատեսակները բարձրացնում են տրամադրությունը: Եփված հնդկաձավարը խթանում է ուղեղի աշխատանքը և նպաստում հոգե-զգացմունքային դիմացկունությանը:
2. Հնդկաձավարի թեփից պատրաստում են բարձերի լցոն՝ անքննությամբ տառապող մարդկանց համար, ինչը նշանակում է, որ այն ունի հանգստացնող ազդեցություն:
3. Հնդկաձավարը օրգանիզմին մատակարարում է ամինաթթութներ և սպիտակուց՝ ձվի և չոր կաթի նման, սակայն, ի տարբերություն կենդանական ծագման սպիտակուցի, հնդկաձավարն ավելի լավ է մարսվում:
4. Հնդկաձավարային դիետան հայտնի է նրանով, որ այն իր մեջ պարունակում է հանքային նյութեր, որոնք արագացնում են նյութափոխանակությունը, հանում ավելորդ հեղուկը և քչացնում քաշը:
5. Հնդկաձավարի պարունակած խնձորի և կիտրոնի թթուն օգնում է կարգավորել աղեստամոքսային համակարգի թթվային հաշվեկշիռը և ամրացնում անոթները:
6. Հնկաձավարը պարունակում է լիպոտրոպ նյութեր, PP խմբի վիտամիններ և ռուտին, որը վերականգնում է լյարդի բջջիջիները և լավացնում սրտի աշխատանքը: Հնդկաձավարի օգտակարությունը շաքարային դիաբետով հիվանդ մարդկանց համար անգնահատելի է: Դրա օգտագործումից հետո շաքարի մակարդակը օրգանիզմում աճում է հանգիստ, առանց թռիչքների:
7. Այս հրաշք ձավարը օրգանիզմից հանում է խոլեստերինը, մաքրում անոթները: Այդ պատճառով տարիքով մարդկանց համար շատ կարևոր է այն մցնել սննդակարգ:
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 6390 անգամ
Читать на русском
|