Մթերքների ամենաօգտակար համադրությունները
23.12.2015
Բոլորին քաջ հայտնի է, որ կաթն ամրացնում է ոսկորները, սոխն օգտակար է մրսածության դեպքում, իսկ գազարը լավացնում է տեսողությունը։
Սակայն պարզվում է, որ կարելի է ուժեղացնել մթերքների օգտակար հատկությունները և տարբեր հիվանդությունների դեմ նրանց պայքարելու կարողությունը, եթե դրանք ճիշտ համարեք մեկը մյուսի հետ։
Ներկայավնում ենք 12 ամենահզոր «զույգերը»․
Գազար+իմբիր+խնձոր. այս համադրությունը պահպանում և ուժեղացնում է իմունային համակարգը:
Խնձոր+վարունգ+նեխուր. կանխում է քաղցկեղը, իջեցնում խոլեստերինը, վերացնում է ստամոքսի խանգարումը և գլխացավը:
Լոլիկ+գազար+խնձոր. լավացնում է մաշկի գույնը և վերացնում տհաճ հոտը բերանից:
Կծու բիբար+խնձոր+կաթ. կանխում է տհաճ հոտի առաջացումը բերանից և իջեցնում ջերմությունը:
Նարինջ+իմբիր+վարունգ. լավացնում է մաշկի գույնը, խոնավացնում այն և իջեցնում ջերմությունը:
Անանաս+խնձոր+ձմերուկ. հանում է ավելորդ աղերը, լավացնում միզապարկի և երիկամների աշխատանքը:
Խնձոր+վարունգ+կիվի. լավացնում է մաշկի գույնը և խոնավացնում այն:
Տանձ և բանան. կարգավորում է շաքարի մակարդակը արյան մեջ:
Գազար+խնձոր+տանձ+մանգո. բարձրացնում է մարմնի ներքին ջերմությունը, պայքարում տոքսինների և օրգանիզմի թթվայնության դեմ, իջեցնում արյան ճնշումը:
Խաղող+ձմերուկ+կաթ. վիտամին C + վիտամին B2, որոնք մեծացնում են բջջային ակտիվությունը և բարձրացնում օրգանիզմի իմունային համակարգը:
Պապայա+անանաս+կաթ. վիտամին C, E երկաթ: Լավացնում է մաշկի գույնը և մարսողությունը:
Բանան+անանաս+կաթ. հարուստ է վիտամիններով և կանխում է փարկապությունը:
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 7234 անգամ
Читать на русском
|