Զատկի թխվածք՝ ծիրանաչրով
05.04.2012
Մոտենում է բոլորիս սիրելի Զատիկը: Դե իսկ առանց խոհանոցային պատրաստությունների ուղղակի անհնար է պատկերացնել այս տոնը: Մինչեւ կիրակի LN-ը Ձեզ հատուկ այդ օրվա համար նախատեսված ուտեստներ կառաջարկի: Ծիրանաչրով թխվածքը՝ նախատեսված հատուկ այդ օրվա համար, առաջինն է...
Անհրաժեշտ է'
յուղոտ կաթնաշոռ -1կգ, շաքարավազ- 1 բաժակ, հալեցրած սերուցքային կարագ- 100 գ, թթվասեր- 100 գ, սերուցք (22 % յուղայնությամբ) 100 մլ, մեղր – 3 թեյի գդալ, ձվի դեղնուց- 4 հատ, 1 կիտրոնի կեղև, վանիլային շաքարի փոշի - 1.5 թեյի գդալ, ծիրանի չիր- 150 գ, կոնյակ- 2 փեյի գդալ:
Վերևի շերտի համար անհրաժեշտ է'
սերուցք (35 % յուղայնությամբ) 100 մլ, թթվասեր- (40 % յուղայինությամբ) 100 գ, ծիրանի ջեմ – 1 թ. գ., ելակ կամ կիվի' զարդարելու համար:
Պատրաստման եղանակը.
Կաթնաշոռը լցնել երեք շերտ թանզիֆից պատրաստված պարկի մեջ և այդպես կախել 2 ժամ, որպեսզի շիճուկը թափվի: Չրերից 10-12 կտոր առանձնացնել զարդարելու համար, մնացածները թրջել կոնյակի մեջ:
Սերուցքը խառնեք մեղրի, դեղնուցների և վանիլային շաքարի փոշու հետ: Դնել կրակին այնքան ժամանակ, մինչև եռա և եփել 3-4 րոպե:
Կոնյակի մեջ թրջած չրերը կտրատել կտորների, իսկ կիտրոնի կեղևը կտրատել բարակ շերտերով: Կաթնաշոռը մաղով անցկացնել, խառնել դեղնուցային խառնուրդի, սերուցքային կարագի, շաքարավազի, թթվասերի, կիտրոնի կեղևի և չրերի հետ:
Ամբողջ զանգվածը լցրեք ֆորմայի մեջ, որի մեջ նախապես դրեք մի քանի շերտ թանզիֆ, որպեսզի շիճուկը կարողանա ներծծվել: Դրեք սառնարանում և թողեք այնտեղ 1օր:
Վերևի շերտի համար հարել սերուցքը, որպեսզի լավ փրփուր ստացվի: Շարունակելով հարել' ավելացրեք թթվասերն ու ծիրանի ջեմը: Սառնարանից հանեք կաթնաշոռե տորթիկը, շուռ տվեք ափսեի մեջ, հեռացրեք թանզիֆ: Զարդարեք այն չրերով և կիվիի կամ ելակի շերտերով:
Վերևից գալարաձև լցրեք կրեմը: Դիտվել է 9350 անգամ
|