Հայտնի են շաբաթվա շատակերության օրերը
20.02.2015
Պահելով խիստ դիետա` գեղեցիկ սեռի ներկայացուցիչները վախենում են չդիմանալ և գազարի փոխարեն ուտել մի մեծ բրդուջ:
Եվ իրոք, ստիպել քեզ ուտեղ ոչ ախորժալի սնունդ` հանուն գեղեցիկ կազմվածքի, երբեմն գրեթե անհնար է, հատկապես, երբ սառնարանում աչքիդ առաջ համեղ ուտելիքներ են:
Դիետոլոգները 750 մարդկանց շրջանում հարցում են իրականացրել, պարզելու համար, թե ո՞ր օրերն են մարդիկ հատկապես խախտում դիետաները: Պարզվել է, որ առավել վտանգավոր է կիրակի երեկոն: Հարցվածների 48 %-ը ուտում է ցանկացած գիրացնող սննդամթերք հենց այդ օրը՝ ժամը 19.00-22.00-ի սահմանում, իսկ 29 %-ը` ժամը 15.00-17.00-ի սահմանում:
Հետաքրքիր է, որ աշխատանքային օրերին մարդիկ հենց երկուշաբթի օրն են ճարպ և շաքար պարունակող սնունդ ընդունում:
Պարզվում է, որ շատակերությամբ մարդիկ զբաղվում են աշխատանքի վայրում ստացած սթրեսի հետևանքով, իսկ 65%-ը` նախաճաշին ոչինչ չուտելու պատճառով: Եվ դա զարմանալի չէ: Հարցվածների 41%-ը պատմել է, որ շաբաթվա ընթացքում մի քանի օր չի նախաճաշում, իսկ 36 %-ը չի նախաճաշին որևէ սնունդ չի ընդունում ընդհանրապես: Մարդիկ խախտում են իրենց դիետաները նաև ոչ կանոնավոր սնվելու և աշխատավայրում կազմակերպվող ճաշկերույթների պատճառով (46%):
Ճաշի ժամանակ չափից շատ սնվում է հարցվածների 22 %-ը: Նրանց 16%-ը խոստովանել է , որ ուտում է ավելի, քան սահմանված է ընթրիքի ժամանակ, իսկ 3%-ը` նախաճաշին: Հարցվածների 34 %-ն ընդունում է 2 հավելյալ ուտելիք, 22%-ը` 3, 17%-ը` մեկ, 11%-ը` 4-5 և 8%-ը` առավել քան 5:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5854 անգամ
Читать на русском
|