Որ հյութերն են վտանգավոր
10.06.2014
Որոշ մրգային հյութեր ոչ միայն օգտակար չեն, այլ նաև լուրջ վնաս են հասցնում օրգանիզմին:
Կոպենհագենի համալսարանի գիտնականները գիտեն, թե որ հյութերը կարող են լուրջ վտանգ ներկայացնել: Անցկացվել է հետազոտություն` պարզելու համար 42 տարբեր մրգային հյութերի բաղադրությունը: Մասագետները որոշել են նախընտրությունը տալ կարմիր հյութերին` ելակի, ազնվամորու, բալի: Արդյունքում` դրանցից 16-ում հայտնաբերվել է սուրմայի թույլատրելի չափաքանակը գերազանցող կոնցենտրացիա, որի չափից ավելի օգտագործումը կարող է հանգեցնել մահվան:
Մի քանի հյութերում այս նյութը 2,5 - 17 անգամ գերազանցել է նախատեսված չափաքանակը: Ըստ բժիշկների` սուրման կարող է քաղցկեղի, ինչպես նաև սրտանոթային հիվանդությունների, որոշ դեպքերում էլ` մահվան առաջացման պատճառ դառնալ:
Վերլուծությունները ցույց են տվել, որ այս նյութի մեծ քանակություն են պարունակում այն հյութերը, որոնք պլաստիկ շշերով են: Մասնագետները ենթադրում են, որ այդ շշերով հյութերը քիմիական ռեակցիայի են ենթարկվում, որի արդյունքում թթուն միանում է այն նյութերին, որոնցից արված է փաթեթավորումը:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 6278 անգամ
Читать на русском
|