Ինչով է օգտակար հացը
07.06.2014
Արևելյան Ֆինլանդիայի համալսարանի մասնագետներն անցկացրել են փորձ և ապացուցել, որ բջջանյութով հարուստ ցորենի հացի պարբերաբար օգտագործումը թույլ է տալիս նվազեցնել շաքարի քանակությունն արյան մեջ, ինպես նաև կանխում երկրորդ կարգի դիաբետի առաջացումը:
Տարեկանի և ցորենի հացի օգտագործումը լավացնում է ինսուլինի նկատմամբ ռեակցիան, իսկ ահա սպիտակ հացն օգտագործելն օգտակար չէ, ինչպես այն մարդկանց համար, որոնց արյան մեջ բարձր է շաքարի քանակությունը, այնպես էլ առողջների:
Ավելի վաղ ապացուցվել էր, որ ցորենի հացը նվազեցնում է շաքարի քանակությունն արյան մեջ, բայց թե ինչու` պարզվել է միայն այժմ: Այդպիսի ազդեցություն լինում է շնորհիվ հացի մեջ առկա բջջանյութի: Այն նյութափոխանակության վրա ազդում է աղեստամոքսային համակարգի միջոցով:
Հայտնի է նաև, որ ցորենի հացը օգնում է նիհարելուն: Այս հացի մի քանի կտորի ամենօրյա օգտագործումը ոչ միայն կօգնի պահպանել նորմալ քաշ, այլև հեռացնել ավելորդ կալորիաներն ու ճարպերը:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 6824 անգամ
Читать на русском
|