Ավելորդ կիլոգրամները թույլ չեն տալիս ուտելիս հաճույք ստանալ
26.11.2013
Մարդիկ, ովքեր ունեն նորմայից ավել քաշ, այլ կերպ են ընկալում սննդի համը, քան նորմալ քաշ ունեցողները:
Պարզվում է՝ ճարպակալումը խանգարում է վայելել ուտելիքը: Այսպիսի եզրակացության են եկել փորձագետներն՝ անցկացնելով հետազոտություն գեր մկների շրջանում, որոնք ոչ մի կերպ չեն կարողացել ճանաչել քաղցր մթերքը:
Բժիշկ Քաթրին Մեդլերը՝ Բուֆֆալո համալսարանից, համարում է, որ ճարպակալումն ազդում է ուղեղի և նյարդային համակարգերի այն հատվածի վրա, որը կարգավորում է համային համակարգը: Խնդիրը այն է, որ բջիջների համակարգը, որը պատասխանատու է համային համակարգից եկող ազդայների համար, ճարպակալում ունեցողների մոտ ցածր է:
Առաջ այդ փաստին ոչ մի գիտնական ուշադրություն չէր դարձնում, բայց պարզվում է, որ հենց դա է կարևոր համային ճիշտ զգացողություններ ունենալու համար: Հնարավոր է՝ հենց սա է պատճառը, որ ավելորդ կիլոգրամներ ունեցողները հաճախ են քաղցրից կախվածություն ունենում և շատ ուտում՝ ձգտելով ի վերջո հագեցնել ուտելու ցանկությունը:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 6088 անգամ
Читать на русском
|