Рус. Հայ.
ԽՈՀԱՆՈՑ

Աղցան «Գեներալ»

05.12.2024

«Գեներալ»-ը տոնական ամենապարզ աղցաններից է։ Շատերն այս աղցանն առնական են համարում, քանի որ այն բավականին հագեցնող է և մսի լավ շերտ է պարունակում, բայց կարծում ենք, կանայք ևս չեն հրաժարվի նման աղցանից։ Ճակնդեղով «Գեներալ» աղցանը կարելի է պատրաստել չափաբաժիններով կամ մեծ անամանի մեջ՝ համապատասխանաբար ավելացնելով բաղադրիչները։ Աղցանը զարդարելու համար կարող եք օգտագործել եգիպտացորեն կամ նուռ։

Բաղադրիչները

–Եփած տավարի միս՝ 100 գ
–Կարտոֆիլ՝ 2 հատ
–Գազար՝ 1 հատ
–Կոշտ պանիր՝ 50 գ
–Բազուկ՝ 1 հատ
–Մայոնեզ՝ ըստ ճաշակի
–Սխտոր՝ 1 պճեղ
–Նուռ՝ զարդարման համար։

Պատրաստման եղանակը

Աղցանի համար ըստ ցանկի պատրաստեք բոլոր անհրաժեշտ մթերքները։ Տավարի միսը պետք է նախապես եփվի, քանի որ դրա համար կպահանջվի առնվազն մեկ ժամ: Կարտոֆիլը, ճակնդեղն ու գազարը նույնպես անհրաժեշտ է նախապես եփել ու առանձին քերել։

600x400

Աղցանը «կհավաքենք» հատուկ կաղապարի մեջ։ Վերջինս դնում ենք ափսեի կենտրոնում և ներքևում քերած կարտոֆիլ լցնում, շերտը պատում ենք մայոնեզով։

600x400

Տավարի միսը մանր կտրատում ենք և խառնում սխտորի հետ։ Սխտորը կարելի է կտրատել կամ ճզմել մամլիչով։ Միսը շարում ենք կարտոֆիլի վրա, և նայնպես պատում մայոնեզով:

600x400

Դնում ենք գազարի հաջորդ շերտը, որը նույնպես պետք է խառնել մի փոքր սխտորի հետ։ Ինքներդ կարգավորեք սխտորի քանակը: Գազարը նույնպես պատում ենք մայոնեզով։

600x400

Կոշտ պանիրը քերեք և լցրեք գազարի վրա՝ քսեք մայոնեզ քսեք։

600x400

Վերջինը լցնում ենք ճակնդեղի շերտը։

600x400

Այնուհետև կարող եք պարզապես մայոնեզով ցանց «գործել» և աղցանի գագաթը զարդարել նռան հատիկներով։ Ցանկության դեպքում վերնամասին մայոնեզ կարող եք ավելի առատորեն քսել։ Ստացված աղցանը մեկ ժամ թողնում ենք, որ բաղադրիչները ներծծվեն, ապա կաղապարը զգուշորեն հանում ենք։

600x400

Բարի ախորժակ:

Աղբյուր` LADYNEWS.am

Դիտվել է 4535 անգամ

Читать на русском

ՄԵԿՆԱԲԱՆԵԼ

Ձեր անունը: *
Ձեր էլ. հասցեն: *
Մեկնաբանությունը: *

Ինչպես պատրաստել համեղ նախուտեստներ դդմից

22.10.2025
Աշուն է, ինչը նշանակում է, որ շուկայում հայտնվում են դդումներ: Առաջարկում ենք դրանցից պատրաստել համեղ քաղցրավենիքներ, որոնք անպայման կուրախացնեն ձեզ ցուրտ երեկոներին:

Տնական մայոնեզ 5 րոպեում

02.10.2025
Մայոնեզը պատրաստի սոուս է, որը հիանալի համադրվում է գրեթե ցանկացած ուտեստի հետ: Հիմնական բաղադրիչներն են բուսական յուղը, քացախը և ձուն:

Հավով աղցան «Շատակեր»

15.08.2025
Այս աղցանի մի քանի տեսակներ կան, սա ամենապարզն ու ամենամատչելին է:

Դուբայի շոկոլադ. ժողովրդականության պառճառները և բաղադրատոմսը

08.07.2025
Հայտնի քաղցրավենիքն այնքան էլ հեշտ չէ գնել, բայց կարող եք փորձել այն ինքներդ պատրաստել: Ներկայացնում ենք, թե ինչ է Դուբայի շոկոլադը և ինչպես այն պատրաստել տանը:

Ֆրանսիական կարտոֆիլի կակարկանդակ. նուրբ և համեղ ուտեստ

17.06.2025
Նույնիսկ եթե կարտոֆիլային ուտեստները ձեր խոհանոցում տարածված չեն, անհնար է դիմադրել այս ֆրանսիական կարկանդակին։ 

Ելակով թխվածքաբլիթներ

22.05.2025
Նուրբ, փափուկ, չափավոր քաղցր և փխրուն ելակով թխվածքաբլիթներն ախորժելի տնական քաղցրավենիք են։ Խմորը հունցվում է հեշտությամբ և արագ։

Բաժնի բոլոր նյութերը

ՄԵԿ ՏՈՂՈՎ
04-12-2025 11:00
Զուգընկերոջ հանկարծակի մահը վթարի պատճառով ավելի շատ է մեծացնում ողջ մնացած տղամարդու կամ կնոջ մահվան ռիսկը, քան հիվանդության պատճառով կորուստը: Այս եզրակացությանն են հանգել Օուլուի համալսարանի հետազոտողները: Հեղինակները նաև պարզել են, որ նոր հարաբերությունների մեջ մտնելը նվազեցնում է մահվան ռիսկը՝ համեմատած երկարատև միայնության հետ։
04-12-2025 10:56
H&M-ը հայտարարում է Ստելլա ՄաքՔարթնիի հետ նոր դիզայներական համագործակցության մասին։ Կարմիր գորգի վրա ներկայացվել են առաջիկա հավաքածուի առաջին կերպարները, որոնք մատուցել են Էմիլիա Գրեյը, Անիտան, Էմիլի Ռատակովսկին, Յասմին Վեյնալդումը, Բել Պրիստլին, Ալթոն Մեյսոնը և Կիարա Նիրգինը, որոնք բոլորը կրում էին նոր շարքի հագուստներ։ Հավաքածուն արտացոլում է ՄաքՔարթնիի դիզայներական ԴՆԹ-ն՝ 2000-ականների սկզբի արխիվային զգացողությամբ, որը ներառում է ֆիրմային փայլեր և ժանյակ։
04-12-2025 10:07
Օրական մեկ բաժակ կարմիր գինին կարող է օգտակար լինել սրտի համար, սակայն ալկոհոլի կանոնավոր օգտագործման վնասը շատ ավելի մեծ է, հայտարարել  են բրիտանացի սրտաբանները։ Կարմիր գինին պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք պայքարում են բորբոքման դեմ, և միացություններ, որոնք ունեն անոթները լայնացնող ազդեցություն։ Տեսականորեն այս նյութերը օգնում են արյան անոթներին մնալ բաց և ճկուն։ Այնուամենայնիվ, գինին չպետք է համարվի առողջության համար օգտակար կամ օգտագործվի որպես դեղորայքի փոխարինող։
04-12-2025 09:25
46-ամյա Աննան, որը պնդում է, որ 71-ամյա Ալեքսեյ Գլիզինի արտաամուսնական դուստրն է, իր և երգչի միջև կապն ապացուցել է գենետիկ թեստի միջոցով: Արդյունքները հրապարակվել են НТВ-ի «ԴՆԹ» հաղորդման ժամանակ:
01-12-2025 09:54
Բոստոնի համալսարանի գիտնականները հայտնաբերել են, որ սննդակարգի կալորիականության տևական, զգուշավոր նվազեցումը կարող է բջջային մակարդակում դանդաղեցնել ուղեղի ծերացումը։ Խոսքը ոչ թե խիստ սննդակարգերի, այլ կալորիաների մոտ 30 տոկոսով կրճատման մասին է․ ռեժիմ, որը կարելի է տարիներով պահպանել առանց առողջությանը վնաս հասցնելու։
LN-Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԿԱՐԴԱԼ
LN -Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԴԻՏԵԼ
% ԶԵՂՉԵՐ ԽԱՆՈՒԹՆԵՐՈՒՄ
ՈՒՐ ԳՆԱԼ ԵՐԵԿՈՅԱՆ
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀՂՈՒՄՆԵՐ
ՆՈՐԸ ՁԵՐ ԿՅԱՆՔՈՒՄ

Ամսվա աստղագուշակ․ դեկտեմբեր 2025 թ․

02.12.2025
Կենդանակերպի բոլոր նշանները գտնվում են վերջնագծի մոտ։ Վերջին ջանքերը, ևս մեկ հրում, և ահա կգա Նոր տարին՝ ձեր կյանքը փոխելու ևս մեկ հնարավորություն։

LADYNEWS TV
Քեթի Փերրին թողարկել է նոր երգ և տեսահոլովակ՝ նվիրված Օռլանդո Բլումից ինը տարվա համատեղ կյանքից հետո իր վերջերս բաժանմանը: «Bandaids» վերնագրով երգում 41-ամյա երգչուհին պատմում է իրենց բաժանման պատճառների և սերը փրկելու իր փորձերի մասին:
ՕՐՎԱ ԱՍՏՂԱԳՈՒՇԱԿ

Խոյ
21.03-20.04

Ցուլ
21.04-22.05

Երկվորյակ
23.05-22.06

Խեցգետին
23.06-23.07

Առյուծ
24.07-24.08

Կույս
25.08-23.09

Կշեռք
24.09-23.10

Կարիճ
24.10-22.11

Աղեղնավոր
23.11-22.12

Այծեղջուր
23.12-20.01

Ջրհոս
21.01-19.02

Ձուկ
20.02-20.03
ՇԱԲԱԹՎԱ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԸ
01.12.2025
Դիտվել է 1804 անգամ
02.12.2025
Դիտվել է 1344 անգամ
28.11.2025
Դիտվել է 444 անգամ
04.12.2025
Դիտվել է 83 անգամ

© 2012, LADYNEWS.am
Մեջբերումներ անելիս հղումը (hyperlink) LADYNEWS.am-ին պարտադիր է: Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն խմբագրության տեսակետի հետ: Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:

LADYNEWS.am-ի մասին
Հեռ.` +374060445674, +37455545535
Էլ-փոստ` [email protected]
Գովազդ կայքում: Հեռ.՝ +374060445674, +374 55545535
Էլ-փոստ՝ [email protected]

Webmaster