Կոկտեյլ «Մոհիտո տնական»
27.07.2022
Եթե դուք իսկապես ինչ-որ բան եք ուզում, ապա կարող եք դա անել տանը՝ ներդնելով ձեր ողջ երևակայությունը և փոխարինելով բացակայող բաղադրիչները հասանելիներով:
Ոչ ալկոհոլային Մոխիտոն հիանալի հագեցնում է ծարավը ամառվա շոգին։
Բաղադրիչները.
• Անանուխ (մի բուռ թարմ, բուրավետ) • Տոնիկ (ցանկացած) ՝ 0,5 լ • Կիտրոն (ցանկալի է լայմ)՝ 1 հատ • Սառույց (շատ) • Շաքարավազ (ըստ ճաշակի) • Օղի (ալկոհոլային տարբերակի համար․ իրական տարբերակում առկա է) - 1 օղու բաժակ
Պատրաստմանյան ժամանակը` 10 րոպե Չափաբաժինը՝ 2 հոգու
Պատրաստման եղանակը
Վերցրեք մի մեծ բուռ անանուխի տերեւներ, մի փոքր տրորեք ձեր ձեռքերում, կարող եք կտոր-կտոր անել ու լցնել բաժակների մեջ։
Կիտրոնը կտրատեք շերտերով։ Կեսը կտրատեք կիսաօղակների, երկրորդ կեսի հյութը քամեք անմիջապես բաժակների մեջ։
Բաժակներում մի քիչ շաքար ավելացրեք։ 1 թեյի գդալը բավական է, իսկ քաղցր սիրողների համար՝ 3։ Ավելացրեք նաև կիտրոնի շերտերը և հենց բաժակների մեջ լավ խառնեք անանուխը շաքարավազի և լայմի հետ։
Բաժակների մեջ ավելացրեք սառույցը:
Ալկոհոլային տարբերակի դեպքում ավելացրեք նաև մեկ բաժակ օղի։ (Օրիգինալում պետք է լինի սպիտակ ռոմ, բայց չէ՞ որ մենք «տնական Մոխիտո» ենք պատրաստում:)
Բաժակների մեջ լցրեք ձեր սիրած տոնիկը, ասենք՝ Schweppes:
Զարդարեք անանուխի տերևներով և վայելեք:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 3430 անգամ
Читать на русском
|