Չիզքեյք՝ մրգերով
12.05.2012
Այս դասական ամերիկյան թխվածքը շատ հեշտ է պատրաստել: Այն իսկապես համեղ է և առանձնահատուկ: Փորձեք. հաստատ կգոհացնեք Ձեր սիրելիներին:
Անհրաժեշտ է'
քիչ յուղայնությամբ կաթնաշոռ' 1.25 կգ, չորահաց' 200գ, շաքարավազ' 400 գ, սերուցք' 100 մլ, սերուցքային կարագ' 150գր, ձու' 6հատ+ 2 հատ դեղնուց, օսլա' 40գր, 1կիտրոնի կեղև, աղ' կես թեյի գդալ, մրգեր, հատապտուղներ՝ զարդարելու համար:
Պատրաստման եղանակը.
Չորահացը փշրում եք և խառնում շաքարավազի հետ: Ավելացրեք նաև գոլորշու վրա հալեցրած կարագը: Զանգվածը լցրեք թխելու համար նախատեսված թղթի վրա և տարածեք մակերեսով:
Միևնույն ժամանակ պատրաստեք միջուկը կաթնաշոռից, որին ավելացրեք նաև օսլա: Առանձին հարեք ձվերը և դեղնուցները մնացած շաքարավազի հետ: Ավելացրեք աղը, կիտրոնի կեղևը: Առանձին հարեք նաև սերուցքը և այս բոլորն ավելացրեք կաթնաշոռային զանգվածին: Լավ խառնեք, մինչև միասեռ զանգված ստանաք: Լցրեք այն չորահացի վրա, հարթեցրեք գդալով և դրեք ջեռոցում' 180 աստիճան տաքությամբ:
Թխեք մոտ մեկ ժամ: Այնուհետև անջատեք ջեռոցը, բայց չիզքեյքը մի հանեք, թողեք հենց ջեռոցի մեջ, որ սառչի: Պետք է ջեռոցն անջատել այն ժամանակ, երբ չիզքեյքի ծայրամասերը ամրանում են, իսկ մեջտեղի մասը կարծես «դողացող» լինի: Հենց անջատված ջեռոցում էլ այն կթխվի: Իսկ եթե շատ թխվի, հանրավոր է՝ կտրատելուց փշրվի: Թխվածքը մատուցում են կիսատաք վիճակում: Մատուցելուց առաջ զարդարեք այն նաև մրգերով և հատապտուղներով: Դիտվել է 5789 անգամ
|